Minbic halkı 9 Ekim Komplosu’nu protesto etti

Minbic’de yaşayan Kürt, Arap, Türkmen ve Çerkesler, 9 Ekim Komplosu'nu protesto etti.

Minbicli Kürt, Arap, Türkmen ve Çerkes yüzlerce kişi, “Özgür halkların direniş ruhuyla tecridi kıracağız” şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen Uluslararası Komployu alanlara çıkarak protesto etti.
Yürüyüş, Temizlik İşçiler Dörtyolu’ndan başladı ve şehrin merkezinden meydanda mitinge dönüştü.

Önder Abdullah Öcalan İçin Özgürlük Komitesi Üyesi Zekî Hesen Hesen, kapitalist güçlerin Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinden korktuğunu, bu nedenle ona karşı komplo geliştirdiğini ve Ortadoğu’daki devrimci alandan onu uzaklaştırmak istediğini söyledi.

Zekî Hesen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

'ÖNDERLİK ÖZGÜRLEŞENE KADAR ALANLARDAYIZ'

Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Cûma Heyder, “Burada, kapitalist ve emperyalist devletlerin gerçekleştirdikleri uluslararası komployu kınamak için toplandık. Özgürlüğe karşı bu güçler, yorulmadan hakikatin ve özgürlüğün sesini durdurmak için çalışıyor. Alanlarda olacağız ve mücadeleyi güçlendireceğiz Önderlik özgürleşene kadar” dedi.

Minbic Zenbûya Kadın Topluluğu Yürütme üyesi Ruweyda Hinêdil, "Komplo, tüm kapitalist sistem ve devletlerin korktuğu daha demokratik bir ulus fikrine sahip Önder Öcalan’ın şahsına yönelikti” dedi.