Minbic ve Dêrazor’da tecride ve işgale karşı yürüyüş

Tecrit ve işgal saldırılarının protesto edildiği miting ve yürüyüşlerde, CPT’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında açıklama yapması istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları, Minbic ve Dêrazor’da düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

Minbic’da El Mîzan Kavşağı’nda başlayan  yürüyüş, 4 Nisan Stadı’na kadar sürdü. Burada yapılan mitingde Minbic Spor ve Gençlik Komitesi EşBaşkanı Salih Cefal konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük ve umut yolunu çizdiğini belirten Cefal, ancak işgalci Türk devletinin fikir ve felsefesini yok etmek için üzerinde ağır tecrit uyguladığını söyledi. Minbic halkının Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelelerini yükseltmelerini isteyen Cefal, CPT’nin acilen Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunu açıklaması gerektiğini ifade etti.

Dêrazor’un Batı Bölgesi Meclisi’nin El Cezra beldesinde düzenlediği protestoda da Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları kınandı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Şehit Aileleri Meclisi önünde başlayan yürüyüş, El Cezra belde merkezindeki kavşağa kadar sürdü.

Yürüyüş sonrası Rojava Bölgesi Meclisi Hizmet Komitesi Eşbaşkanı Rehma El Nasir açıklamayı okudu. Açıklamada, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarla bölgenin huzur ve güvenliğini, Özerk Yönetim’in demokratik projesini yok etmeye amaçladığı belirtildi.

Açıklamada, meşru ve insani olmayan tecridin kaldırılması istendi.