Mısırlı Yazar Abdullah: Saldırılara sessiz kalmak, işgale onay vermektir

Mısırlı Yazar Muhsin Abdullah, Arap devletlerinin çözümsüzlüğünün saldırılara Türk işgaline yol açtığını belirtti, "Suriye’yi koruyacak en temel güç QSD" dedi.

Mısırlı Gazeteci Yazar Muhsin Abdullah, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük başlattığı işgal saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu.

Abdullah, Neo-Osmanlıcıların Misak-ı Milli projesini gerçekleştirme kapsamında Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırdığına işaret ederek, “Kürtler ve Arapların birlikte yaşadığı kentleri işgal etmeyi planlıyor. Saldırılarla terörün intikâmını alıyorlar. Bu saldırılardan faydalanacak olan DAİŞ terörüdür. Çünkü on binlerce DAİŞ çetesi ve ailesi QSD denetimindeki kamplarda ve cezaevlerinde kalıyor. İşgalci Türk devleti de Hol Kampı gibi çetelerin kaldığı birçok yerde güvenliği sağlayanları hedef aldılar. Türk devleti bölgeye her türlü ahlak dışı ihlallerde bulunuyor” dedi.

'ÇÖZÜM BULMADILAR, SESSİZ KALARAK ORTAK OLDULAR'

Uluslararası sessizliğin işgale ortaklık olarak görüldüğüne de dikkat çeken Muhsin Abdullah, “Uluslararası devletler sessizleşmişler. Bu da işgalci Türk devletiyle ortak oldukları anlamına geliyor. Aynı şekilde Arap ülkelerinde de sessizlik durumu var. Bu ilk değildir, ancak bu sessizlik Türk devletinin Suriye ve Irak’a saldırıları serbest bıraktıklarını ifade ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
Abdullah, hiçbir Arap ülkesinin Suriye krizinden bu yana bir çözüm girişiminde bulunmadığının altını çizerek, “Suriye krizinin başından bu yana hiçbir Arap devletinin Suriye’ye desteğini görmedik. Arap camiasının tamamı sessiz kaldı. Hiçbir çözüm bulmadılar. Bunun için de Türk işgalciliği halkı katletmek ve talan etmek için her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. Türk devlet faşizmi iktidarını halk üzerinde sürdürmenin umudu peşinde” dedi.

'KORUMAYI SAĞLAYACAK TEMEL GÜÇ QSD’DİR'

Suriye’yi koruyacak en temel ve büyük gücün QSD olduğu vurgusunda bulunan Muhsin Abdullah, şöyle konuştu:

“Suriye’deki en temel ve yurtsever güç QSD’dir. Bir yandan Türk işgalciliğine karşı bir yandan da DAİŞ terörüne karşı mücadele ediyor. Şam hükümetinin işgale karşı hiçbir önemli rol oynamadığını ve sessiz kaldıklarını gördük. Türk devletinin en büyük korkusu tüm halkların birleşmesiyle faşist iktidarlarının yıkılmasıdır. Ve bu olacak, Türk faşizmi ve iktidarı yıkılacaktır. İnanıyoruz ki QSD ve bölge halkı direnişleri bu saldırıları boşa çıkartarak Türk devletini yenilgiye uğratacaktır.”

Mısırlı Yazar Muhsin Abdullah, “Türk devleti Özerk Yönetime karşı düşmanlığını dünyaya taşımak istiyor. Böylece bu yönetimi imha ederek yönettiği terör gücünü buraya yerleştirmek istiyor. Kürt halkı ve diğer halk birleşenleri arasında fitne oluşturmaya çalışarak Kürtleri dünyanın gözünde karalamak istiyor” diye belirtti.