PYD: Önderliğin fikirleri tüm dünyaya hizmet ediyor

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, “Önderliğin fikirleri tüm dünyanın hizmetine giriyor” dedi.

PYD Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan vesilesiyle yaptığı açıklamada “Bu yıl 4 Nisan’ı halkın özgürlük mücadelesinin ve gerilla direnişinin zirveye ulaştığı ve Türk faşizmini çöküş noktasına getirildiği bir zamanda karşılıyoruz. Uluslararası komplo ile yok etmek istedikleri fikir ve felsefe şimdi tüm dünyaya yayılıyor” diye belirtti.

Açıklamada bu yüzyılda Abdullah Öcalan’ın üstlendiği rolün önemin vurgu yapılarak, “Çünkü Önder Öcalan fikir, felsefe ve mücadelesiyle insanlığın ve toplumsal kültürel düşüncelerinin değerlerini koruyarak toplumun yönünü adalet, eşitlik, demokrasi ve özgürlük yoluna verir” denildi.

PYD, şunları ekledi: “Önder Öcalan’ın geleceğe dönük sezgileri kadın sorunu da dahil olmak üzere Ortadoğu’daki tüm sorunların çözülmesine olanak sağlamıştır. Önderlik bugün tüm dünya çapında ses veren Jin, Jiyan, Azadi felsefesinin sahibidir.   Önderliğin fikirleri tüm dünyanın hizmetine giriyor. Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’de temsil edilen özgürlük ideolojisi tüm dünyanın odak noktası oldu.”

PYD Genel Meclisi, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamanın stratejik hedef ve ölçülerinden biri olduğunu kaydederek, bu hedefe ulaşmak için verilen mücadeleyi büyütme sözünü tekrarladı.