Qamişlo’da binlerce kişi Kürt Halk Önderi için yürüdü

Rojava’nın Qamişlo kentinde binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için yürüdü.

9 Ekim 1998 komplosunu kınamak amacıyla binlerce kişi "Hemû şêweyên îxanet û komployan têk bibin, rêber Apo bi fîzîkî azad bikin" şiarıyla Şehit Rûbar Qamişlo Kavşağı’na doğru yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan halk, “Bê serok jiyan nabe” ve “bijî berxwedana Îmraliyê" sloganlarını attı.

Eylemciler Şehit Rûbar Qamişlo Kavşağı’na ulaştığında Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü İçin Halk İnisiyatifi adın Perwîn Yûsif, bir konuşma ypatı.

Uluslararası komployu kınadı ve İmralı direnişini selamlayan Perwîn Yûsif, “Önder Öcalan’a 24 yıldır tecrit uygulanıyor. Bu insanlık ve insan hakları örgütleri için utanç vericidir. Komplocu devletlerin amacı halkın iradesini kırmaktı. Fakat Önder Öcalan’ın İmralı’daki direnişi tüm planları boşa çıkardı” dedi.

Perwin,  “Rojhilatê Kurdistan’daki halk ve kadın devrimi, özgür yaşam çağrısı yapan Kürdistan dağlarındaki büyük direniş ile Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişi, Önder Öcalan’ın fikirleri sayesindedir. Komploculara karşı haykıralım ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne, özgür yaşam fikri ve demokratik ulus projesi için başarı çağrısında bulunalım” diye ekledi.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Meclis Eş Başkanı Telat Yunis da uluslararası komployu ve Türk devletinin işgallerini kınadı.

Yunis, “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin işgali komplonun devamıdır, bunun amacı Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesi üzerine inşa edilen Özerk Yönetim projesini yıkmaktır. Önder Öcalan’a yönelik uluslararası sessizliği de eleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Yunis, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadeleyi yükseltilmenin dünyadaki her yurtsever ve demokratın görevi olduğunu kaydetti.

Eylem, kadınların zılgıtları ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları eşliğinde sona erdi.