Qamîşlo halkı 'direnişe devam' mesajı verdi

Qamîşlo'ya bağlı Til Koçer ve Çilaxa ilçelerindeki halk, işgalci Türk devletini protesto etti, direnişi sürdürme mesajı verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının, işgalci Türk devletinin saldırılarına dönük eylemleri sürüyor.

Til Koçer’de yüzlerce kişi ve kurum üyesi, saldırılara karşı yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgaline hayır” sloganıyla düzenlendi.

Til Koçer’in batısındaki Delê Kavşağı’nda yürüyüşe başlayan halk, sık sık "Na ji dagirkeriyê re, Berxwedan jiyan e, Bijî berxwedana QSD′ê" sloganlarını attı.
Eylemde "Katledilmemize ve işgale ortak olmayın, sessizliğini bizi öldürüyor” yazılı pankartların yanı sıra, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin bayraklarını taşıdı.


ÇILAXA

Qamîşlo Kantonu’na bağlı Çilaxa ilçesinde de onlarca kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Şehîd Mehsûm Kavşağı’nda yürüyüşe geçen halk, işgalci Türk devletinin 19-20 Kasım gecesi gerçekleştirdiği Derik katliamında şehit düşenlerin fotoğraflarını ve “Savaşı Durdurun” yazılı pankartları taşıdı.
İlçenin ana caddelerini dolaştıktan sonra Şehîd Mehsûm Kavşağı’na gelen halk, açıklama yaptı. Kuzey ve Doğu Suriye Ehil El Beyt Derneği Başkanı Sînan Seydoş ve Kongra Star Çilaca yöneticilerinden Semer Hisên, eylemde konuşma yaptı.