Qamişlo saldırısında Baran Nisêbîn şehit düştü

YPG, Türk devletinin Qamişlo’ya yönelik saldırısı sonucu Kobanê'den Minbic’e, Reqa’dan Dêrazor’a DAİŞ'e karşı yürüttükleri mücadelede aktif yer alan Baran Nisêbin’in şehit düştüğünü açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Qamişlo’da bir araca yönelik Silahlı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yaptığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırıya uğrayan araçta Mihemed Sari’nin (Baran Nisêbîn) bulunduğunu belirten YPG, yurtsever ve emekçi Baran Nisêbîn’in saldırıda şehit düştüğünü ifade etti.

YPG açıklamasında şu ifadeler geçti:

“14 Nisan günü saat 01.45'te işgalci Türk devletine ait bir insansız hava aracı, Qamişlo'da Hizam yolu üzerinde Nisêbin kapısı yakınında bir aracı bombaladı. Saldırı sonucunda Baran Nisêbîn yoldaşımız şehit olmuştur.

Baran yoldaşımız Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Özgürlük mücadelemizin tarihinde direnişiyle bilinen Nisêbîn ilçesi her zaman bir direniş alanı olmuştur ve Nisêbîn halkımızda da bu direniş kültürü vardır. Rojava Devrimi'nin başlangıcında ve karşı karşıya kaldığımız en zor ve meşakkatli zamanlarda dört parça Kurdistan'ın yurtsever insanımızın ulusal ruh ve seferberlik ile Rojava'ya akmasıyla birlikte, Nisêbîn halkımız da Rojava'ya ve değerlerine sahip çıkmak için Rojava’ya yöneldi. Baran yoldaşımız da Kobanê direnişinde seferberlik çağrısına cevap veren yiğitlerden biridir.

KOBANÊ’DEN DÊRAZOR’A KADAR MÜCADELEDE YER ALDI

Halkımızın savaşçıları, bu toprakların yurtseverleri, DAİŞ rüzgarına karşı durmaya cesaret edemeyen devletlere canlarıyla kalkan oldular. Baran yoldaş Kobanê'den Minbic’e, Reqa’dan Dêrazor’a DAİŞ'e karşı yürüttüğümüz mücadelede aktif olarak yer aldı. DAİŞ işgali altındaki şehirlerimizi özgürleştirmede inanılmaz bir iş çıkardı. Baran yoldaş Asayiş, QSD ve YPG'de çalışmalar yaptı. Görev ve sorumluluklar karşısında elinden geldiği kadar katılım sağlamış ve görevlerin tamamlanmasında büyük çaba sarf etmiştir. Görevi sırasında yurtsever duygular geliştirdi ve çalışmaktan asla çekinmedi. Savaşa ve hayata katılımı, fedakar bir savaşçıydı. Sonunda zekası ve bilgisiyle askeri teçhizatın üretimine dahil oldu ve değer yarattı.

DAİŞ'i karada yenen, Baranların ruhuyla mücadele eden on binlerce şehidimizdir. Ölümsüzlerimizin takipçisi olacağız ve özgürlük bayrağını dalgalandırıp zafer ile taçlandıracağız. Öncelikle şehidimizin aziz ailesine, Mêrdîn halkımıza ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Baran Nisêbîn

Adı ve Soyadı: Mihemed Sari

Anne Adı: Şerîfe

Baba Adı: Mihemed Emîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 14 Nisan 2023”