Qamişlo ve Dêrik’te işgal saldırılarına karşı yürüyüş

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları Qamişlo ve Dêrik’te düzenlenen kitlesel yürüyüşlerle protesto edildi.

ROJAVA'YA İŞGAL SALDIRILARI

Binlerce Qamişlolu işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye aralıksız sürdürdüğü saldırıları protesto etti.

Korniş Mahallesi’nde başlayan yürüyüş, Siyahî Mahallesi’nde bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği merkezi önüne kadar devam etti. Yürüyüşte, "Türk faşizmi dünyanın güvenliğini tehdit ediyor, bu terörü durduralım" pankartı taşındı, poster ve flamalar açıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde toplanan kitleye hitap eden Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yönetim Kurulu Üyesi Şêro Mihemed Şero, "İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'nin altyapısını yok etmeye çalıştı ancak halkların güçlü iradesi onun silahları ve uçaklarından daha büyüktür. Başta BM olmak üzere dünyadaki özgürlük yanlılarını ve insan hakları örgütlerini Türk işgalini karşı durdurmaya ve iç işlerimize karışmasına engel olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yürüyüş, “Bijî Serok Apo” ve “Katil Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

DÊRIK

Dêrik'te yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Özgürlük Alanı’ndan Kongra Star Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte “İşgale ve soykırıma hayır” pankartı taşındı.

Kongra Star Merkezi önünde toplanan kitleye seslenen Dêrik Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Mutî Elî, "Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılar soykırım ve Kürdistan halkının iradesini kırma politikasının devamıdır. İşgal saldırıları halklarımızın belediye seçimlerine hazırlandığı bir dönemde gerçekleşiyor. Bu hassas süreçte sesimizi birleştirerek mücadelemizi yükseltmeli ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı hep birlikte durmalıyız" diye konuştu.

Yürüyüş, “Bijî Serok Apo”, “Katil Erdoğan” ve “Türk işgaline hayır” sloganlarıyla sona erdi.