QSD’den DAİŞ’e operasyon: İki çete üyesi daha yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Hol ilçesinin güneyinde DAİŞ’e karşı düzenlenen bir operasyonda iki çete üyesinin yakalandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, “QSD’ye bağlı özel birliklerimiz, Uluslararası Koalisyon güçlerinin katılımıyla Hol Kampı’nın karşısındaki Hol ilçesinde güvenlik operasyonu düzenlendi. Operasyonda DAİŞ terör örgütüyle işbirliği yapan kişiler yakalandı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Hol ilçesinin doğusunda gerçekleştirilen operasyonda aranan 2 çete üyesi yakalandı. Yakalanan 2 çete, DAİŞ terör örgütünün hücrelerine para aktaran aktif kişiler olmakla birlikte DAİŞ'in birinci ve ikinci derece sorumlu çetebaşlarına bağlılar.

Her iki DAİŞ üyesinin evleri ve para aktardıkları büroları arandı, çok sayıda belgeye el konuldu. Eylem, DAİŞ terör örgütünün finanse edildiği kaynakları yok edilmesi kapsamında yapıldı. Bu eylem aynı zamanda, İç Güvenlik Güçleri’nin (Asayiş) QSD ve Uluslararası Koalisyon Güçlerinin desteğiyle on binlerce DAİŞ’li ailenin kaldığı Hol Kampı’nı güvence altına almak için yürütülen İnsani ve Güvenlik Hamlesi ile eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Uluslararası Koalisyon ile gerçekleştirdiğimiz operasyon, terör hücrelerin Kuzey ve Doğu Suriye'nin istikrarını bozmasını, halkı, Özerk Yönetim çalışanlarını, güvenlik ve askeri güçlerimizi tehdit etmesini önleyen güçlerimizin ısrarını arttırıyor.”