QSD savaşçısı şehit Botan, Dirbêsiyê’de son yolculuğuna uğurlandı

Mayıs ayı sonunda şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Botan Serêkaniyê (Mihemed Ehmed) yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçısı Botan Serêkaniyê 31 Mayıs 2024'te şehadete ulaşmıştı. Dirbêsiyê ve Til Temir'den yüzlerce yurttaşın katıldığı kitlesel bir törenle, Dirbêsiyê'nin Berkevirê köyündeki Şehit Rüstem Cûdi Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Til Temir Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Eliyan, törende yaptığı konuşmada Şehit Botan Serêkaniyê'nin ailesine başsağlığı diledi.

Til Temir Askeri Meclisi üyesi Ferhad Emîn halkın saldırılara karşı gösterdikleri fedakârlıklarını ve mücadelelerini selamladı.

Şehit Botan Serêkaniyê'nin amcası Fewaz Ehmed, "Şehit Botan, özgürlük uğruna şehadete ulaşan bir yakının silahını alarak mücadeleye katıldı. Bizler, bölge halkları olarak özgürlük yolunda bu mücadeleyi sürdürerek düşmanlarımızdan ve hainlerden mutlaka hesap soracağız. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Zafere ulaşana kadar Önder Abdullah Öcalan’ın çizgisinin ve şehitlerimizin takipçisi olacağız” dedi. 

Daha sonra Şehit Botan Serêkaniyê 'nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Botan Serêkaniyê 'nin cenazesi "Şehîd Namirin" ve “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd” sloganları eşliğinde toprağa verildi.