QSD: Türk devleti hizmet kurumlarını hedef aldı, suçlar belgelenecek

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin 5 Aralık günü de sivillere ait evler, hizmet kurumları ve tarım arazilerini bombaladığını belirterek, işlenen suçların belgeleneceğini açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Kuzey ve Doğu Suriye’yi 4 Aralık gecesi ve 5 Aralık günü hedef alan saldırıların bilançosunu açıkladı.

QSD, “İşgalci Türk devletinin tank ve topları Kuzey ve Doğu Suriye’yi halen bombalıyor. Bombardımanda sivillerin evleri ve tarım arazileri hedef alınıyor. Zirgan, Şehba ve Kobanê’de evler ve hizmet kurumları hedef alındı, gazeteci ve aktivistler bu suçları belgeleyecek” dedi.

Bilançodaki ayrıntılar şöyle:

4 ARALIK

Cizre Bölgesi

Til Temir’e bağlı Til Leben, Gozeliyê köyleri ile Um El Kêf köyündeki depolar obüs, havan ve doçkalarla bombalandı.

Zirgan’a bağlı Bobî, Dada Ebdal, Mihermela köyleri 31 kez havan toplarıyla hedef alındı. Güçlerimiz saldırılara anında yanıt verdi.

Fırat Bölgesi

Girê Sipî’ye bağlı Kor Hesen, Bîr Kîno, Erîda ve Sileybî köyleri 2 kez obüs, 4 kez de havan ve doçkalarla hedef alındı.

Eyn Îsa’nın doğusu doçke ve bombatarla bombalandı.

5 ARALIK

Efrîn Bölgesi

Şêx Hîlal, Hirbil, Samûqa, Minix, Şêx Îsa, Kefer Naya, Bendava Şehba, Kefer Garês, Bênê, Soxanekê, Aqîbê, Meyasê, Şewarxa, Malikiyê, Îrşadiyê köyleri ile Til Rifet ilçesi 33 kez obüs, 30 kez de havan toplarıyla saldırıya uğradı.

Öte yandan keşif uçakları da Eyn Deqnê köyünü bombaladı.

Cizre Bölgesi

Til Temir’in Um El Kêf, Til Leben, Gozeliyê, Şêx Elî köyleri ile Um El Kêf köyündeki depolar obüs ve doçkalarla hedef alındı.

Fırat Bölgesi

Kobanê’nin Zormexar, Çariqlî, Koran, Xerbîsan, Cîşan, Xanê, Qeremox köyleri ile Şiyûx beldesi obüs ve havanlarla bombalandı.

Girê Spî’nin Til Xan, Dibis, Ebû Sira, Kor Hesen, Seyda, Zenûbiya köyleri ile M4 Karayolu 2 kez obüs, 3 kez de havan toplarıyla hedef alındı.

Minbic’e bağlı Korheyûk ve El Kawiklî köyleri 7 kez obüslerle bombalandı.”