Reqa'da Abdullah Öcalan için özgürlük yürüyüşü

Reqa'da yüzlerce kişi, mutlak tecrit altındaki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı 6 ay uzatılan avukat ve aile görüş yasağını protesto etmek için sokaklara döküldü.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Çocuk Hastanesi önünde toplanan halk, ellerinde Abdullah Öcalan posterleri ve "Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ezilen halkların özgürlüğüdür" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşte, "Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü" çağrısı yapılarak "Be Serok Jiyan Nabe" sloganları atıldı. 

Yürüyüş, Özgür Kadın Meydanı'nda son buldu. Burada bir konuşma yapan Reqa Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Meşleb Tirkan, küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesine işaret ederek, ikinci aşamaya taşınan bu hamle kapsamında bölgede çok sayıda faaliyetin yürütüldüğünü belirtti. 

Tirkan, "Disiplin gerekçesiyle verilen cezalar iç hukuka aykırıdır. Önderliğe yönelik şiddet ve tecrit haddi aştı. 4 yıldır önder Abdullah Öcalan’dan en ufak bir haber alamıyoruz” dedi.

Reqa Zenûbiya Kadınlar Topluluğu Meclisi Yönetimi'nden Kînana Ebdo, komplocu güçlerin Ortadoğu’daki demokratik ulus projesini engellemeye çalıştığını vurguladı. 

Kînana Ebdo, "Komplocu güçler tecrit aracılığıyla barışı, özgürlüğü ve ortak bir yaşamı oluşturmakta dünya sembolü haline gelen Önder Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin önünü almayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Kînana Ebdo, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü olmadan Ortadoğu sorununun çözüme ulaşamayacağını belirterek, çözüm anahtarının Abdullah Öcalan olduğunu kaydetti.

Yürüyüş, Abdullah Öcalan’ın İmralı direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.