‘Rojava gerçek bir devrim’

I. Rojava Enternasyonal Konferansı’nın katılımcılarından İspanyol Tekoşer Lewend, Rojava’nın bir rüya değil gerçek olduğunu belirterek, “Devrim mümkün ve yeni bir dünyaya birlikte ulaşabiliriz” dedi.

İspanyol enternasyonalist Tekoşer Lewend, Rojava Devrimi’nin tüm enternasyonal mücadeleler üzerinde çok büyük etki yarattığını söyledi.

İspanya Castilla’dan Tekoşer Lewend, I. Rojava Enternasyonal Konferansı, Rojava Devrimi’nin enternasyonal mücadeleye etkileriyle ilgili ANF’nin sorularını yanıtladı. 

İlki düzenlenen Rojava Enternasyonal Konferansı neden önemli?

Bu konferans, çok önemli deneyimler oldu ve hepimiz için tarihi bir süreçte oldu. Buradaki tüm yapılar bir araya gelerek birçok meseleyi tartıştı. Buradaki ve kendi ülkemizdeki rolümüze ilişkin çok zenginleştirici platform oldu. Dünyanın her yerinden yoldaşlarımızla tanışmak ve aynı amaç için savaştığımızı görmek de ayrıca güzeldi. Konferansta enternasyonallerin burada örgütlenmesini kolaylaştırmayı amaçlayan kararlar alındı.

Rojava Devrimi’nin enternasyonal mücadeleye etkileri nasıl değerlendirildi?

Rojava Devrimi, tüm enternasyonal mücadeleler üzerinde çok büyük etki yarattı. Devrim öncesi ve sonrası var. Kobanê’nin özgürleştirilmesi süreciyle başlayan ve bütün uluslara hitap eden gelişmenin katkısı yadsınamaz. Rojava Devrimi deneyimini yaşayanlar, ülkelerine dönünce bunu paylaşıyor ve bu meyvesini veriyor. 

Aslında Rojava’ya farklı ideolojilerle geliyoruz. Bir arada yaşamayı, konuşmayı, tecrübe alışverişinde bulunmayı öğreniyoruz. Kendimizi gözden geçirmeyi, öz eleştirel bakmayı ve kendi araçlarımızı geliştirmeyi de öğreniyoruz. Bu birlik, çok önemli ve değerlidir. Bir diğer önemli nokta ise kendini adamak. Her şeyinden vazgeçme ve devrime vermek. Rojava’da öğrendiğimiz değerler arasındadır. 

Uluslararası kamuoyuna Rojava Devrimi’yle ilgili mesajınız var mı?

Rojava’nın bir rüya değil, gerçek olduğunu; devrimin mümkün olduğunu ve yeni bir dünyaya birlikte ulaşabileceğimizi söylemeliyim.