‘SİHA saldırısında 2 savaşçımız şehit düştü’

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk devletinin hava saldırısıyla meclise ait bir aracı hedef alması sonucu 2 kadın savaşçının şehit düştüğünü, 2’sinin de yaralandığını açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, Türk devletinin bugün Minbic’ın Hetabat köy yolu üzerinde giden aracı hedef alması sonucu 2 kadın savaşçının şehit olduğunu, 2 savaşçılarının da yaralandığını duyurdu.

Minbic Askeri Meclisi’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti, son dönemde Minbic’in kırsal bölgelerine yönelik saldırılarda yenilgiye uğrayan, ağır darbeler alan ve bir adım dahi ilerleyemeyen çetelerinin intikamı almaya çalışıyor.  İşgalci Türk devleti, savaşçılarımızın iradesini kırmak için korkakça ve kanlı saldırılar düzenliyor. İşgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı, bugün öğleden sonra Minbic’in güneyindeki Hetabat köyü yolu üzerinde Kadın Askeri Meclisi’ne ait bir arabayı hedef aldı. Saldırı sonucunda 2 kadın arkadaşımız şehit oldu, bir kadın 2 arkadaşımız da yaralandı.

Minbic Askeri Meclisi ve Kadın Askeri Meclisi olarak şehitlerimizin anılarına ve fedakarlıklarına layık olacağız. Ülkemizin ve halkımızın onuru ve özgürlüğü için mücadelemizi sürdüreceğiz.”