Salih Gedo: Temel gündem Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü

Suriye Kürt Demokratik Sol Parti Genel Sekreteri Salih Gedo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün temel gündem olması gerektiğini söyledi.

ÖNDER ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İNİSİYATİFİ

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyelerinin ziyaretini kabul eden Suriye Kürt Demokratik Sol Parti Genel Sekreteri Salih Gedo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün herkesin temel gündemi olması gerektiğini belirtti.

İnisiyatif Sözcüsü Ferzende Munzur ve İnisiyatif üyeleri Gulistan Hîbo ve Ebdulîllah Cemîl’den oluşan heyet Suriye Kürt Demokratik Sol Parti Genel Sekreteri Salih Gedo tarafından karşılandı.

İnisiyatif, parti sekreteri Salih Gedo ve Ümran Seyid ile görüştü.

'ÖNDER APO'NUN DAVASI İNSANLIK DAVASIDIR'

Ferzende Munzur, İmralı'da yaşanan ihlallere ve buna yönelik faaliyetlerin uluslararası komplo kapsamında yürütüldüğüne dikkat çekerek, "Önder Abdullah Öcalan davası bir özgürlük ve Kürdistan davasıdır. Bunun küresel ve politik bir boyutu var” dedi.
Abdullah Öcalan'la birçok kez görüşen Salih Gedo, Abdullah Öcalan davasının bir partinin ya da kişinin davası olmadığını belirterek, "Bu bir insanlık davasıdır. Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü meselesi siyasi partilerin ve Kürt halkının ana gündemi olmalıdır. Parti olarak bu konuda mücadelemizi güçlendirmeye hazırız. Kişisel olarak Önder Abdullah Öcalan ile özel bir ilişkim vardı. Onu 1981 ve 1998'de gördüm. Önder Abdullah Öcalan’ı en son Temmuz 1998'de Suriye'den ayrılmadan önce Roma'da gördüm. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü kampanyasının tüm dünyaya ulaşması için tüm ilişkilerimizi kullanacağız. Bu uluslararası bir sorundur. Bu konuda da ön planda olmamız lazım” ifadelerini kullandı.
İnisiyatif üyelerinin ziyaretleri yarın da devam edecek.