Serêkaniyê ve Girê Spî şehitleri anıldı

Şehit Aileler Meclisi, Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırılarında katlettiği 135 şehidi andı.

Şehit Aileleri Meclisi, Halk Korumu Birlikler (YPG), Kadın Koruma Birlikleri (YPJ), Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Halk Savunma Güçleri (HPG), Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik 9 Ekim 2019'da başlattığı saldırılarda katlettiği  aralarında gazeteciler ve halkın da olduğu 135 şehidi andı.

Şehîd Delîl Sarûxan Şehitliği’nde yapılan anma töreninde konuşan Kongra Star üyesi Sîlvana Elî özgürlük şehitlerini anarak, “Ekim ayı şehitler ayıdır, bu ayda işgalci Türk devleti Serêkaniyê ve Girê Spî saldırdı ve Önder Öcalan’a yönelik uluslararası komplo gerçekleştirildi. Bu nedenden dolayı bu iki olay bizim için acıdır, ancak diğer taraftan bu toprakların özgürleştirilmesi uğruna canlarını feda eden şehitler var. Bu şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Düşmana karşı sonuna kadar direneceklerini ve asla baş eğmeyeceklerini vurgulayan Sîlvana Elî, “Bu nedenle şehitlerimizin kazanımlarını korumak için mücadelemizi büyütmemiz gerekiyor. Biz demokratik ulus projesinin sahibiyiz ve amacımız demokratik ve özgür Suriye’dir. Düşmana karşı olan mücadelemiz çok önemlidir ve yurtsever ve şehit ailelerin sorumluluğudur. Çünkü onlar bu topraklara bağlı ve Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesinin takipçileridir.”

Tören, Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Revîn Şêxmûs tarafından şehitlerin şehadet belgelerinin okunmasıyla sona erdi.