Sultan Murat Şehba’da yerel çeteleri tasfiyeye girişti

Şehba’nın Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Exterin, Bab’a bağlı Kıbbesin yine Bab’ın çevre köylerinde 2 gündür çete örgütleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı ve Exterin halkının “Türkiye dışarı” sloganlarıyla ayaklandığı açığa çıktı.

7 Ekim’den bu yana Şehba’daki yerel çete güçlerinden büyük bir gücü İdlib ile sınır kapısı olan Bab El Hewa sınır kapısına gönderen Türk devleti kendi güvenliğini sağlama almak için Şehba yerel çete gruplarını tasfiye ederek bölgeyi Sultan Murat’la kontrol etmek istiyor.

Direkt Türk istihbaratınca oluşturulan ve Türk istihbaratının içinde yoğun bir şekilde yer aldığı Sultan Murat çetelerinin bölgedeki yerel çete güçlerinden biri olan Liwa Hamza’yı tasfiye etmeye girişti. 2 gündür her iki çete gücü arasında Exterin, Bab’ın çevre köyleri ve Kıbbesin kasabalarında yoğun çatışmalar yaşandığı ortaya çıktı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Sultan Murat Çeteler Exterin, Bab’da Liwa Hamza adlı çete gruplarına saldırdı. Liwa Hamza’nın karşılık vermesiyle her bölge genelinde yaşanan çatışmalarda her iki çete örgütün de ölü ve yaralıları var.

2 gündür Sultan Murat çetelerinin kendileri de çete olan güçlere saldırması ve yaşanan çatışmalar halkı da etkiledi. Çatışmalarda arada kalıp yaşamını yitiren sivillerin de olduğu ve bu nedenle bugün ikindi vakti hemen tümü Araplardan oluşan Exterin kasabası sakinlerinin ayaklandı. Türkiye aleyhine gösteri yapan halkın “Türkiye dışarı” sloganları attığı belirtiliyor.

Sultan Murat çetelerinin halkın tüm tepkilerine rağmen işgal altındaki Şehba’da yerel çeteleri tasfiye etme çabasının sürdüğü belirtiliyor. Yerel kaynaklar bu akşam saat 18:30’da BAB’ın Kıbbesin kasabasında Sultan Murat çeteleri tarafından cami minarelerinden Liwa Hamza çetelerine “Silahınızı bırakın ve teslim olun, yoksa öleceksiniz” çağrılarının yapıldığı bilgisini verdiler.