Tabqa ve Reqa halkı direnişi sahiplendi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve sivilleri hedef alan saldırıları sürüyor. Tabqa ve Reqa’da alanlara çıkan binler, uluslararası kamuoyunun katliamlar karşısındaki sessizliği protesto etti.

REQA

Suriye Gelecek Partisi tarafından organize edilen eylemlere katılan binlerce kişi, direnişlerinin sonuna kadar süreceği mesajını verdi. Reqa’daki eylemde Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı Îbrahîm El-Qeftan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El-Mihbaş ve Reqa Kadın Meclisi üyesi Meryem El-Îbrahîm konuştu. Konuşmacılar, işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete grupları tarafından sivillerin, hastanelerin, ambulansların, okulların, su ve elektrik istasyonlarının hedef alınmasını kınadı.

TABQA

Tebqa’da da alanlara çıkan binler kentin bütün sokaklarında yürüyerek sloganlar attı. Yürüyüşte şehit Hevrîn Xelef’in de resimleri taşındı. Yürüyüş Tebqa Kültür Merkezi önünde mitinge dönüştü. Saygı duruşunun ardından Tebqa Yasama Meclisi Eşbaşkanı Rewşen Hemê ve Suriye Gelecek Partisi Tebqa Başkanı Musne Ebdulkerîm konuşma yaptı. Konuşmacılar, halkların kazanımlarının savunulması gerektiğini belirterek, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı. Hevrîn Xelef’in hedef alınmasını kınayan konuşmacılar, çetelerin cenazeye işkence çektirmesine tepki gösterdi. Eylem, Türk devleti aleyhine atılan sloganlarla son buldu.