TEV-DEM Abdullah Öcalan için mücadeleyi büyütmeye çağırdı

Fırat Kantonu Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Meclisi üyeleri, Kobanê'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridi protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Şehit Egîd Meydanı'nda yapılan açıklamayı, Öğretmenler Birliği Eş Başkanı Narîn Xelîl Muslim okudu. TEV-DEM, dünya genelinde insan hakları ve özgürlük taleplerinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, dayanışma çağrısı yaptı.

Narîn Xelîl Muslim, Türk devletinin Abdullah Öcalan ve İmralı'daki diğer tutsaklar üzerindeki tecrit uygulamalarının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3. maddesini ve uluslararası insan hakları yasalarını ihlal ettiğini belirtti. 

Narîn Xelîl Muslim, "Bu baskıcı ve ahlak dışı saldırılar, faşist rejimin kinini ve yenilgisini açıkça ortaya koyuyor. Türk faşizmi, özel savaş yöntemleriyle Öcalan'ın şahsında halkların iradesini kırmaya çalışıyor. Bu faşist tehlike, sadece Ortadoğu için değil, tüm dünya için bir tehdit oluşturuyor. Ancak bu tehdide karşı, Öcalan'ın felsefesi ve fikirleri bölgedeki krizlerin çözümü için hayata geçirilebilir" dedi.

Narîn Xelîl Muslim, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) Abdullah Öcalan'a yönelik uygulamalara karşı sessiz kalmasını eleştirdi. 

Açıklamada "BM ve CPT'nin bu tutumu, uluslararası standartların ikiyüzlülüğünü gözler önüne seriyor ve Türk devletinin mutlak tecrit ile Kürt halkına yönelik saldırılarını desteklediğini kanıtlıyor" diye belirtildi.

Açıklamada, tecrit ve disiplin cezaları kınandı ve tüm özgürlük savunucuları, insan hakları örgütleri ve hukuki kuruluşlara Türk devletine baskı yapma çağrısında bulunuldu. 

Narîn Xelîl Muslim, "Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeli ve mücadeleyi daha da büyütmeliyiz" dedi.