Til Berak halkı Evîn Cezaevi'ne saldırıya karşı yürüdü

Til Berak halkı, Tahran’daki Evîn Cezaevi’nde tutsaklara yönelik saldırı kınamak için yürüyüş gerçekleştirdi.

Qamîşlo Kantonu'na bağlı Til Berak Meclisi ve Kongra Star, İran devletinin Tahran’daki Evîn Cezaevi’ne yönelik saldırılarına karşı yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kişi bu yürüyüşe katıldı ve uluslararası güçlere, İran'ın insanlık dışı uygulamalarına karşı görevlerini yerine getirmeye ve halklara yönelik bu saldırıları durdurması çağrısı yaptı.

Yürüyüş ilçenin güneyindeki Fırın Kavşağı'nda başladı. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Jîna Emînî’nin fotoğrafları taşındı. Ayrıca "Jin, Jiyan, Azadî" ve "Na ji dîktatoriyê re" sloganları atıldı.

Yürüyüş ilçenin merkezindeki Şehitler Kavşağı'nda durdu. Burada özgürlük şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Daha sonra Kongra Star Til Berak Koordinasyon Üyesi Alya El Iwes, Jîna Emînî ve kadınlara yönelik saldırıları kınadı.
Jîna Emînî’nin katledilmesinden birkaç hafta sonra İran'ın Evîn Cezaevine yönelik vahşice saldırdığına dikkat çeken Alya El Iwês, “Halkı korkutarak hegemonyasını dayatan bu yöntemler diktatör egemen siyasetin devamıdır” dedi.
Alya El Iwês, uluslararası güçlere, İran'ın vahşi ve insanlık dışı saldırı ve uygulamalarına karşı görevini yerine getirme çağrısında bulundu.