Til Hemîs halkı Türk devletini protesto etti

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları Til Hemis halkı tarafından bir yürüyüşle protesto edildi.

Qamişlo’nun Til Hemîs ilçesinde yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bir araya geldi.

Eyleme Til Ehmed, Ebû Cirn, Ukaz ve Ceza beldelerinin kurum temsilcileri, siyasi şahsiyetler ve aşiretlerin önde gelenleri de katıldı.

İlçe Meclisi önünde başlayan yürüyüş ilçenin kuzeyindeki Şehitler Dörtyolu’nda mitinge dönüştü.

Mitingde bir konuşma yapan Til Hemîs Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatme Ehmed, “Bedenlerimizle tanklarınız ve uçaklarınızın karşısında duracağız ve topraklarımızı savunacağız” dedi.

Suriye’nin Gelecek Partisi Til Hemîs Meclisi Başkanı Mihemed El Deham, “İşgalci Türk devleti planladığı gibi Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesini hedef alamadı. Bundan dolayı yurttaşları, altyapıyı ve hizmet binalarını hedef aldı. Saldırılar ne kadar şiddetli olsa da teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Mitingde Til Hemîsê Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Etaallah El Sebî de konuştu.

Sebî, şehitlerin intikamını alacaklarını belirtirken, zafere kadar izlerinde olacaklarını ve QSD’yi destekleyeceklerini vurguladı.

Til Hemîs Demokratik Toplum Akademisi Yürütme Üyesi Ebdulselam El Casim ise “İşgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği soykırım saldırılar, halkın bilinçlenmesi sayesinde bu saldırıları boşa çıkacaktır” şeklinde konuştu.