YENİLENDİ II

Til Koçer ve Til Hemîs'e saldırı: 2 savaşçı şehit

İşgalci Türk devleti Til Koçer ve Til Hemis alanlarına 8 kez saldırı gerçekleştirdi. QSD, keşif uçaklarının QSD noktasına düzenlediği saldırıda 2 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı. Qamişlo'ya bağlı Topiz beldesi ve Herêma Şêxo köyü de bombalandı.

İşgalci Türk devleti Til Koçer ve Til Hemis alanlarına Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) 8 saldırı gerçekleştirdi. Til Hemîs'te SİHA’lar 2 aracı hedef aldı.

Til Hemis kentine bağlı Henwa ve Selmase köylerinin bombalandığı esnada, siviller yaralıları kurtarmak için olay yerine geldi. Burada aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların olduğu sivillere bir kez daha saldıran Türk devleti, 11 kişinin yaralanmasına yol açtı. 

Ayrıca Qamişlo'ya bağlı Topiz beldesi ve Herêma Şêxo köyü de bombalandı. İşgalcilerin saldırıları devam ediyor.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, keşif uçaklarının Til Hemîs'te QSD noktasına düzenlediği saldırıda 2 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı. 

Açıklamada, "İşgalci Türk devletinin bugün keşif uçaklarıyla 2 otomobile -ki bunlardan biri saldırıya uğrayan otomobildeki yaralılara müdahale için gelen bir ambulanstı- ve güçlerimize ait bir askeri noktaya düzenlediği saldırıda 2 savaşçımız şehit düştü" denildi.