Til Temir’de 10 işgalci öldürüldü

Til Temir Askeri Meclisi’nin işgalcilere ve çete gruplarına yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde 10 işgalci öldürüldüğü, 4 işgalcinin de yaralandığı açıklandı.

Til Temir Askeri Meclisi, işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik gerçekleştirdiği çok sayıda eylemin bilançosunu açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) resmi sayfasında yapılan açıklama şöyle:

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve çete gruplarının bölgelerimize yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılarda özellikle bölge halkımız hedef alınıyor. Bu saldırılara karşı Eylül ayında güçlerimiz tarafından birçok eylemle karşılık verildi. Bu kapsamda;

4 Eylül’de, Til Temir’in kuzey batısındaki Ezîzîzye köyünde işgalci çetelerin bir mevziisine yönelik bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylem sonucunda 3 çete üyesi öldürüldü.

7 Eylül’de, Til Temir’in kuzeyindeki işgalci Türk ordusunun Mennax üssünün yakınında bir panzer hedef alındı. Bu eylemin sonucunda işgalci Türk ordusunun 3 askeri öldürüldü, bir askeri de yaralandı.

10 Eylül’de Til Temir’in kuzey batısındaki Dawudiye köyünde işgalci çetelerin bir noktasına eylem düzenlendi. Eylem sonucunda 2 çete öldürüldü, 2 çete de yaralandı.

14 Eylül’de, Til Temir’in kuzeyindeki Rihaniye köyünde işgalci çetelere yönelik bir eylem düzenlendi. Eylem sonucunda 2 çete üyesi öldürüldü ve bir çete üyesi de yaralandı.

19 Eylül’de, Til Temir’e bağlı Qamisiyê köyünün yakınında çetelerin bir noktasına yönelik bir eylem düzenlendi. Eylemin sonucu netleştirilemedi.

Bu eylemlerin genelinde; 3 asker ve 7 çete üyesi öldürüldü, bir asker ve 3 çete üyesi de yaralandı.