İşgalci Türk devleti, oyun oynayan çocukları bombaladı-YENİLENDİ

Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çeteleri bir vahşete daha imza attı. Oyun oynayan çocukları bombalayan Türk devleti, bir çocuğu katletti, 7'si çocuk 10 sivili ise yaraladı.

Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basute köyüne yönelik top saldırısı sonucu 13 yaşındaki kız çocuğu Heyva Mihemed Kelho şehit düştü, 7'si çocuk 10 sivil de yaralandı. Çocukları oyun oynarken, işgalci Türk ordusu tarafından hedef alındığı öğrenildi.

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri, dün geceden bu yana Efrin merkez ve ilçelerine başlattığı yönelik dört koldan kapsamlı bir saldırı başlattı. Efrin merkez ve Şera, Raco, Cindirese, Şerava ve Basute köyü dün geceden buyana aralıksız bir şekilde bombalanırken, savaş uçaklarının saldırıları da devam ediyor.

 Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları saldırılara sert karşılık vermesi ardından, Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çeteleri yöne sivilleri hedef aldı. Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basute köyüne yönelik top saldırısı sonucu yaralanan sivillerin isimleri şöyle:

Dilber Kelho (13), Mihemed Ziyad Nebi (9), Henan Mihemed Kelho (11), Şivan Xelil Kelho (7), Xelil Nebil Kelho (42), Jinav Ziyad Kelho (8), Ava Xelil Kelho (11), Dijwar Nezmi (8), Basil Cuma Omer (27), Rami Cuma Ebdulah (28).