Türk çeteleri Efrîn’de 6 kişiyi kaçırdı, ormanları ve zeytinlikleri yaktı

Türk devleti ve çeteleri, işgal altındaki Efrîn'de 6 kişiyi kaçırırken, birçok bölgede ormanlık alanları ve binlerce zeytin ağacını yaktı.

TÜRK DEVLETİNİN SAVAŞ SUÇLARI

İşgalci Türk devletine bağlı Firqet Hemzat çeteleri, işgal altındaki Efrîn'in Mabeta ilçesine bağlı Dargirê köyünden Tahir Mihemed Şukri’yi (54) 7 Haziran'da köyünden Efrîn’e dönerken kaçırdı.  

Türk istihbaratı ve çeteleri Raco ilçesinde ise Arif Reşîd (70), Ömer Reşîd, Selah Eli (43), İzet İsmail Bilal (58), Mihemed Mistefa Nasan (45) ve İsmail Bilal’i (37) kaçırdı. Kaçırılan 6 kişinin de Raco’nun Kurê köyünden olduğu belirtildi.

ORMAN VE ZEYTİN AĞAÇLARI YAKILDI

Efrîn İnsan Hakları Örgütü ise Efrîn'in Cindirês ilçesine bağlı Ramedana köyünde bulunan ormanlık alanın Türk devleti ve çeteleri tarafından ateşe verildiğini açıkladı. 3 gün boyunca devam eden yangında yaklaşık 150 dönüm yeşil alanın tamamen yandığı belirtildi. 

Bilbil ile Raco ilçeleri arasındaki Hawrê Dağı Ormanı’nda kasıtlı çıkarılan yangınlarda yaklaşık 150 hektarlık alanın tamamen yandığı, Raco ilçesine bağlı Dîkê köyünde ise binden fazla zeytin ağacının yok olduğu açıklandı.