‘Türk devleti bilinçli bir şekilde Kürt çocuklarını hedef alıyor’

Türk devletinin Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesini ihlal ettiğini söyleyen İnsan Hakları Savunucusu Avukat Xalid Cebir, “Türk devleti bilinçli bir şekilde Kürt çocuklarını hedef alıyor” dedi.

Efrîn işgalinin 6. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan İnsan Hakları Savunucusu Avukat Xalid Cebir, Türk devletinin hala uluslararası hukuku ihlal ettiğine vurguda bulundu.

Özellikle Efrînli çocuklara yönelik hak ihlallerin hala devam ettiği sözlerine ekleyen Av. Xalid Cebir, “Türk devleti genel olarak Kuzey-Doğu Suriye, özelde de Efrîn’deki çocukları hedef alıyor. Bu saldırıların amacı Kürt halkını yok etmek. Çocuklar gelecek nesil olduğu için Türk devleti tarafından hedef alınıyor. Bu ihlallere karşı uluslararası sessizlik hala devam ediyor. Oysaki uluslararası yasalar ve 1989 tarihli Çocuk Hakları Sözleşmesi çocuklara tam koruma sağlıyordu ama işgalci Türk devleti gibi bir devlet, çocukları korumak için kurulmuş tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal ediyor. Çocukları, okullarını ve yaşadıkları şehirlerin altyapılarını hedef alıyor ve bu büyük bir insan hakları ihlalidir” şeklinde konuştu.