Xalid: Türk devleti yayılmak istiyor

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, “Türk devleti sadece bölgeyi değil, Suriye’yi ele geçirmek istiyor” dedi.

Türk devletinin bölgenin altyapısının hedef aldığına dikkat çeken Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, “Bölge halkı insanlık için büyük bir fedakârlık sergiledi. Sessiz kalınmamalı” diye seslendi.


Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, Türk devletinin 19 Kasım gecesinde beri sürdürdüğü saldırılara ilişkin ANF’ye konuştu.

SALDIRILAR HİÇ DURMADI

Rojava Devrimi’nin başından itibaren Türk devletinin saldırılarına maruz kaldığını hatırlatan Eşbaşkan Bêrîvan Xalid, “Türk devletinin bölgeye dönük saldırıları bir gün olsun durmadı. Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê, Cerablus, Bab ve Ezaz işgal edildi. Devam eden saldırılarıyla işgal alanını genişletmek istiyor. Maalesef bölgemiz yeniden Türk devletinin işgali tehditleri ile karşı karşıya kaldı ve bu tehditler, bombardıman eşliğinden sürüyor” dedi.

İNSANSIZLAŞTIRMAK İSTİYOR

Türk devletinin önceki ve devam eden saldırılayla birçok savaş suçu işlediğini; son bombardımanda sivil veya askeri kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin hedef aldığını, özellikle altyapı ve hizmet tesislerini tahrip ettiğini belirten Xalid, “Sonuç olarak Türk devleti ve çeteleri tarafından Kuzey-Doğu Suriye’de savaş suçları işleniyor. Herkes biliyor ki; bu saldırılar insani bir krize neden olacak. Bölge halkına dönük imha ve soykırım politikası yürütülüyor. Bu saldırılarla halkımızın gözü korkutulmak ve bölgeyi insansızlaştırılmak isteniyor” şeklinde konuştu.

DÊRIK KATLİAMI’NA SESSİZ KALINDI

Uluslararası ve bölgesel güçlerin tepkisizliğine dikkat çeken Eşbaşkan Bêrîvan Xalid, şöyle devam etti: “11 sivilin şehadetine neden olan Dêrîk Katliamı’na tepkiler cılız kaldı. Bölgeyi ve dünyayı DAİŞ belasından kurtardık. Kuzey-Doğu Suriye halkları DAİŞ teröründen bölgeyi temizlerken dünyayı da korudu. DAİŞ’e karşı mücadele yürütenler, bugün Türk devleti ve DAİŞ terörüyle yüz yüze kalıyor ama uluslararası kamuoyu yeterli tepkiyi gösteremiyor. Kuzey-Doğu Suriye halkının direnişi ve fedakarlığına karşılık uluslararası güçler bu saldırılara sessiz kalmamalıydı. Dünyayı ve bölgeyi terörden kurtarmak için on binlerce kişi canını feda etti. Bu fedakarlığın karşılığı, sessizlik olmamalı.”

HALKIMIZIN TEPKİSİ VE DURUŞU ÖNEMLİ

Kuzey-Doğu Suriye halklarının saldırılara karşı sessiz kalmadığına işaret eden Bêrîvan Xalid, “Halkımız bu saldırıları kabul etmiyor ve tepkileri çok güçlü. Kürt, Arap, Türkmen, Süryani, Ermeni ve Çerkes halkı, Rojava Devrimi’ne sahip çıkma; bölgeyi koruma sözünde ısrarlı ve kararlı. Özerk Yönetim olarak da tavrımızı ortaya koyduk. Şehitlerimizin ve devrimimizin kazanımlarına kimsenin el uzatmasına müsaade etmeyeceğiz. Rojava Devrimi örneğini başarıya ulaştıracağız ve Suriye için bir model olacaktır” diye konuştu.

SALDIRILARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Eşbaşkan Bêrîvan Xalid, Kuzey-Doğu Suriye halklarının Özerk Yönetim etrafından kenetlendiğini vurgulayarak, şunları ekledi: “Bu saldırıları birlikte atlatacağız ve boşa çıkaracağız. Şehitlerimizin kazanımlarını, ne Türk devletine ne de DAİŞ terörüne bırakacağız. Dünya kamuoyu da Rojava’ya sahip çıkmalı ve saldırılara karşı ciddi tavır almalı. Bölge halkı insanlık için büyük bir fedakârlık sergiledi. Türk devleti sadece bölgeyi değil, Suriye’yi ele geçirmek istiyor. Dünya kamuoyu, Türk devletine karşı artık sessiz kalımamalı.”