YPG, Eyn Îsa'da şehit düşen savaşçının kimliğini açıkladı

YPG, savaşçısı Bahoz Amed'in (Ehmet Alî) Eyn Îsa’da şehit düştüğünü açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri Basın İrtibat Merkezi (YPG), savaşçısı Bahoz Amed'in (Ehmet Ali ) Eyn İsa'da 17 Kasım 2023'te Türk devleti ve çetelerine yönelik eylem düzenlediğini ve şehit düştüğünü açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bahoz Amed yoldaş, Efrîn'de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Büyüdüğü yerde de ailesi gibi yurtseverlik duyguları güçlüydü. Bahoz yoldaş liseye kadar rejim okullarında okudu. Rejimin Kürt halkına yönelik inkar ve zulüm politikalarının farkındaydı, okulu bırakmaya karar verdi. Bahoz yoldaş 2012'de YPG katıldıktan sonra Rojava Devrimi'nde yerini aldı.

Düşmanın saldırılarının en şiddetli olduğu 2014-2019 yılları arasında düşmana karşı yüksek bir moral ve özgüvenle savaştı. 2016 yılında Şehba'da çetelere yönelik operasyonda düşmanın mağlup edilmesinde önemli rol oynadı. İşgalci Türk devleti 2018 yılında Efrîn'e çetelerle saldırırken, 2019 yılında da işgale karşı direnişin her zaman ön saflarında yer aldı. Katıldığı birçok eylemde savaş yeteneği, düşmana ağır darbeler indirmede etkili oldu. Savaştaki zaferleri kişiliğine de yansıdı. Çalışkan ve fedakar özelliklerinin yanı sıra dostlarına olan ilgisi ve desteğiyle de dikkat çekiyordu. En önemlisi sorumluluk almaktan asla çekinmedi. Eyn İsa'da son olarak cephe komutanı olan Bahoz yoldaşımız, işgalci Türk devletinin asker ve çetelerine yönelik eylemi bizzat yönetmiş ve kahramanca şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Kahramanca mücadele eden ve şehit olan Bahoz yoldaşımızı saygı ve onurla anıyoruz. Devrime verilen emek ve tecrübe mirası mücadelemizin temeli olacaktır. Dostları ve yoldaşları olarak değerli ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz. Özgürlük mücadelemizi her zamankinden daha iddialı ve kararlı bir şekilde yürüteceğimizin, halkımızın özgür bir ülke umutlarını ve hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri de şöyle verildi:

"Kod Adı: Bahoz Amed
Adı Soyadı: Ehmed Ali
Anne Adı: Enise
Baba adı: Semir
Şehadet Yeri ve Tarihi: Eyn İsa/17 Kasım 2023."