YPG: Kobanê’nin direniş ruhuyla özgürlüğü müjdeleyeceğiz

YPG, Kobanê’nin DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin yıl dönümünü selamladı, "Özgür gelecek için direneceğiz" dedi.

Halk Savunma Birliği (YPG) Genel Komutanlığı, Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 8’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kobanê şehrinin özgürleştirilmesinin 8’inci tarihi yıl dönümünü karşılıyoruz. Bu günü tereddütsüz, fedai ruh ve uluslararası sorumlulukla DAİŞ çetelerine karşı göğüs göğüse savaşıp şehadete ulaşan tüm kahramanlarımıza kutluyoruz. Aynı zamanda Önder Apo, Kobanê, Kurdistan ve dünya halklarını bu tarihi zafer için kutluyoruz.
Devrimin kıvılcımının ilk yandığı yer olan Kobanê, yurtseverliği ve cesaretiyle tanınıyor. Rojava Devrimi’nin ilk yıllarından bugüne kadar birçok şiddetli saldırıya maruz kaldı. En büyük ve en ciddi saldırı 15 Eylül 2014’te gerçekleşti. İşgalci Türk devletinin her taraftan hazırladığı DAİŞ terör çeteleri, tıpkı İslam'a körü körüne inanarak Şengal’e saldırdıkları ve katliamlar yaptıkları gibi, aynı şekilde, hatta daha güçlü bir hazırlıkla yönünü Kobanê’ye verdi. Şengal’deki yenilgilerinin intikamını Kobanê’yi işgal ederek almak ve böylece devrimin ışığını söndürmek istediler.

'TÜM DÜNYA İÇİN TEHDİT OLUŞTURDU'

Kobanê’ye yönelik saldırı, Irak’tan Suriye’ye ve dünyadaki tüm ülkelerin DAİŞ vahşetine karşı çaresiz kaldığı bir dönemde gerçekleşti. DAİŞ, önünde hiçbir güç olmadan, hangi şehri ele geçirdiyse büyük katliam ve soykırımlar gerçekleştirdi. Yani tüm dünya için büyük bir tehdit oluşturdu. Bu öfkeyle yönünü Kobanê’ye verdi. Fakat Kobanê’de canlı kalkanlarla karşı karşıya kaldı. YPJ-YPG savaşçılarının tarihi direnişi ve Kobanê halkının öfkesiyle karşılandı. DAİŞ çeteleri nasıl Kobanê’yi dört taraftan kuşattıysa Bakurê Kurdistan halkı da Kobanê çevresinde bir destek ve direniş çemberi oluşturdu. Bakur, Rojhilat ve Başûrê Kurdistan’dan gelen genç kadın ve erkek çocukları yönünü bu ağır savaşa verdi.

'DESTAN YAZILDI'

Kobanê’nin her sokağında, onlarca destan yazıldı. Bu destan tüm dünya halklarını meydanlara akmasını sağladı ve yüzlerce enternasyonalist genç Rojava Devrimi’ne katıldı. Yani Kobanê direnişi, Ortadoğu ve dünyadaki ezilen halklar arasında bir köprü olup evrensel bir ruh inşa etti. Kobanê’de yaşayan ruh, devrimci halk savaşının ruhuydu. Bu ruh en kritik ve tehlikeli anda zafer kazandı. Savaşçıların kahkahalarının ve kahramanların şarkıların sesleri ile ‘Kobanê düştü düşecek’ sözlerine karşı duyulan öfke çetelerin nefesini kesti. Böylelikle DAİŞ çetelerinin tarihi kırılması başladı.

Şüphesiz Kobanê'nin bu tarihi zaferi ve direnişini bu günde ruhunda yaşatan Rêvan Rojava, Arîn ve Gelhat gibi şehit yoldaşlarımızın ve yaralılarımızın emeği, fedakarlığı ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Hepimiz bu değerli kutsal emeklere minnettarız.

Bugün yine başta Kobanê olmak üzere tüm Kuzey ve Doğu Suriye aynı tehlikeyle karşı karşıyadır. İşgalci Türk devleti bölgesel ve uluslararası güçlerle yaptığı ittifaklar sonucu hava saldırıları düzenleyerek olası kara operasyonlarına hazırlık yapıyor. 19 Kasım 2022’den beri bölgelerimiz yeni saldırı konseptiyle karşı karşıyadır. Yapılan saldırılar DAİŞ’in yeniden canlanması riskini oluşturuyor. Yıl başında Reqa kentinde düzenlenen saldırı ile birlikte DAİŞ’in de saldırı girişimleri ve yeni katliamları gerçekleştirme girişimleri görüldü. QSD bu temeller doğrultusunda yeni operasyonlar düzenledi.

'ÖZGÜRLÜĞÜ MÜJDELEYECEĞİZ'

YPG olarak nasıl ki Kobanê’nin özgürlüğü için ağır bedeller verip Kurdistan ve dünyaya müjdelediysek işgal altındaki topraklarımızın da özgürleştirme müjdesini vereceğiz. Aynı zamanda tüm bölgelerimizi Kobanê’nin direniş ruhuyla savunacağız. Bu temeller esasında her yurtsever, ekolojist, devrimci ve özgürlükçü halkımız bu yönlü saldırılara karşı duyarlı olup tavır sahibi olmalıdır.
Kobanê’nin özgürleştirilmesinin tarihi yıl dönümünü halkımıza ve tüm insanlık için bir kez daha kutluyoruz. Özgür bir gelecek ve kalıcı barışı sağlamak için şüphesiz mücadele ederek direnişi zafere ulaştıracağız.”