YPJ’li komutan Hesekê’de uğurlandı

YPJ Askeri Meclisi komutanlık üyesi Şehit Şervîn Serdar’ın uğurlama töreninde şehitlerin intikamının alınacağı ve mücadelenin büyütüleceği mesajı verildi.

Kadın Savunma Birlikleri Askeri Meclisi komutanlık üyesi Şervîn Serdar (Îman Derwêş) Dirbêsiyê ilçesindeki Şehîd Rûstem Cûdî Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şervîn Serdar, 2 arkadaşıyla birlikte işgalci Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu 15 Eylül’de Minbic’da şehit düştü.

Şehitlikte düzenlenen törende konuşan Dirbêsiyê ilçesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Foza Yûsif, “Şehit Şervîn halkımız barış ve güven içinde yaşasın diye çetelere karşı büyük bir direniş gösterdi. Toprağının her karşını savunmak için mücadelesini sürdürdü ve şehit oldu” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Rûken Ehmed de Şervîn Serdar’ın, toprağına ve halkına bağlı bir savaşçı olduğunu ifade etti, onun ve yoldaşlarının yolunu zafere kadar takip edeceklerini kaydetti.

Türk devletinin işgal ve soykırım politikalarına değinen YPJ komutanlarından Nesrîn Abdullah ise, “Faşist düşman bilsin ki, ne kadar vahşi bir şekilde saldırırsa saldırsın özgürlük için kanını döken bir halkın iradesini yenemez” ifadesini kullandı.

Törenin sonunda Genç Kadınlar Birliği üyesi Elîze Hiso, Şehit Şervîn Serdar’ın şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Daha sonra şehidin cenazesi, annelerin zılgıtları ve “Şehîd namirin” sloganıyla toprağa verildi.

Aynı saldırıda şehit düşen Nûcan Ocalan’ın cenazesi Minbic Şehitler Şehitliği’nde Canda Cûdî’nin cenazesi ise Kobanê Şehitler Şehitliği’nde toprağa verildi.