YPJ’li Nûcan Öcalan son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Minbic’e yönelik saldırılarında şehit düşen Nûcan Ocalan, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin, 15 Eylül’de Minbic’e yönelik saldırısında şehit düşen 3 Minbic Kadın Askeri Meclis savaşçısından biri olan Nûcan Ocalan Minbic Şehitler Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Minbic Askeri Meclisi, Kadın Askeri Meclisi, meclisler, aşiret büyükleri, Zenubia Kadın Topluluğu üyeleri, Suriye Kadın Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce kişi cenaze törenine katıldı.

Burada konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatme İzo, şehitlerin mirasını gelecek nesillere aktaracaklarını ve şehitlerin başarının sembolü olacaklarını söyledi.

Kadın Askeri Meclisi Üyesi Fatme Mihemed ise, Jin Jiyan Azadî sloganıyla 21. yüzyılı kadın devrimi yüzyılı yapacaklarını dile getirdi. Fatme Mihemed, işgal altındaki tüm bölgeler özgürleşinceye, kadınlar baskı ve kölelikten kurtuluncaya kadar kadın mücadelesini devam ettireceklerini söyledi.

Fatme Mihemed’in ardından konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Üyesi Farûq El Maşî de, "Kutsal bir yerdeyiz. Şehitlerimiz mücadelenin temeli ve özgürlük meşalesidir. Onların fedakarlıkları sayesinde bölgeye yönelik komplolar boşa çıkarıldı. Düşmanın önünde yıkılmaz bir duvar olan QSD'ye, Minbic Askeri Meclisi’ne, İç Güvenlik Güçlerine, İç Güvenlik Güçleri-Kadınlarımıza, gençlerimize ve halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi adına konuşan Siham Hemo da, saldırıların özgür kadınların ve özgürlük mücadelesi verenlerin iradesini kırmak için yapıldığını belirterek, “Saldırılara karşı irademizi güçlendirerek, karşı vereceğiz. Biz, askeri güçlerimiz ve sivil yönetimimiz biriz. Halklarıyla birlik olmuşlar. Hiç kimse bölgelerimizin güvenliğini yok edemez" ifadelerini kullandı.