YPJ’li Roşna Egîd’in şehit düştüğü açıklandı

YPJ Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, Roşna Egîd’in işgalci Türk devletinin 2 Eylül 2023’te gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Basın İrtibat Merkezi, Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçısı Roşna Egîd’in kimlik bilgilerini açıkladı.

Roşna Egîd’in, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarıyla birlikte Kobanê’ye gelerek kadın, çocuk ve yaşlıların çığlıklarına ses verdiği ifade edilen açıklamada, “Roşna arkadaş, devrimin başından itibaren tüm kurtarma hamlelerinde ve farklı çalışmalar kapsamında direnişçi duruşu ve alçakgönüllü komutanlığıyla dava arkadaşlarına büyük bir güç ve inanç kaynağı oldu. Devrimci olmak ve anın komutanı olmak Rojna arkadaşın devrim çalışmalarındaki başarı ölçütlerinden biriydi. Bu nedenle emek ve fedakarlık cesaretli Rojna’nın şahsında gerçek tanımını arıyordu” denildi.

Türk devletinin Rojava devrimin tüm faaliyetlerini yürüten ve komuta edenin kadın olduğunu bildiği için daha da öfkelendiğini ve saldırılarını şiddetlendirdiğini kaydeden YPJ, “Bu defa arkadaşımız Rojna Egîd, 2 Eylül 2023’te işgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehadete ulaştı” dedi.

Ailesine başsağlığı dileyen YPJ, “Komutanımız ve arkadaşımız Roşna Egîd’in yoldaşları olarak intikam sözümüz özgür ve huzurlu bir ülkeyle taçlanacak” diye vurguladı.