YPJ savaşçısı Nûdem Wan sloganlarla uğurlandı

YPJ savaşçısı şehit Sakine Kaya''yı (Nûdem Wan) Kobanê kentinde düzenlenen kitlesel törenle toprağa verildi.

Fırat Kantonu’ndan yaşayan halk 17 Ocak tarihinde tedavi gördüğü hastanede şehadete ulaşan YPJ savaşçısı Nûdem Wan’ı (Sakine Kaya) Kobanê kentinin güneyindeki Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurladı. 

Törende ehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’nda ş12 Ocak günü şehadete ulaşan HPG gerillası Rizgar Çavreş (Ronîcan Hemo) anıldı.

Törende konuşan Fırat Kantonu Demokratik Birliği Partisi (PYD) Kadın Meclisi Yönetimi Sara Xelîl, “Önder Apo’nun gerçekliğini ve kadın özgürlük çizgisini tanımaya başlamasıyla mücadele etmeye başlayan Nûdem, özgürlük dağlarında muazzam bir direniş sergiledi. Kobanê direnişi sürecinde de kendini sorumlu kılarak güçlü bir faaliyet yürüttü. Tereddüt etmeksizin yönünü Kobanê direnişine çevirdi ve geri zihniyete karşı büyük bir mücadele verdi. Çatışmalarda yaralandığı zamanda teslimiyeti kabul etmeyerek, “Kobanê Kurdistan’ın kalbidir. Eğer Kobanê düşerse her yer düşer” dedi ve bu temelde son nefesine kadar mücadele kararlılığını korudu” dedi.

İşgalci Türk devletinin tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini vurgulayan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyesi Ehmed Bozî ise şunları söyledi:

"Daima şehitlerimize sahip çıkmalıyız.  Şehitlerimize sahip çıktığımız temelde özgür bir yaşamı kesinleştirebiliriz. İşte işgalci Türk devleti tüm gücüyle bölgeye saldırıyor. Bölgenin altyapılarını hedef alıyor. Tüm dünya da kendi çıkarları doğrultusunda bu saldırılara karşı kör ve dilsiz kalıyor. Gücümüz halkımızın gücüdür. Toprağımıza sahip çıkmalıyız.”

Şehidin şehadet belgesi okunmasının ardından Şehit Nûdem Wan slogan ve zılgıtlarla defnedildi.