Zelal Zagros için Dêrazor’da taziye töreni

Kürt kadın devrimci Feryal Silêman Xalid (Zelal Zagros) için Dêrazor’da düzenlenen taziye töreninde Kürt kadın öncülerini hedef alan Türk devletinin cezalandırılması istendi, şehitlere bağlılık sözü verildi.

Dêrazor Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi, işgalci Türk devletinin istihbaratı tarafından Kerkûk’ta katledilen Kürt kadın devrimci Feryal Silêman Xalid (Zelal Zagros) için Dêrazor’un Kîsra beldesinde taziye töreni düzenledi.

Sivil toplum kurum ve askeri meclis temsilcilerinin ve Dêrazor’un kırsal bölgelerinden yüzlerce kişinin katıldığı törende Batı Bölgesi Meclisi Eşbaşkanı Şeyma El Elî bir konuşma yaptı. Şehit Zelal Zagros’un ailesine ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına başsağlığı dileyen Şeyma El Elî, işgalciler, özgürlük ve onur için canlarını ortaya koyan Şehit Zelal Zagros gibi devrimci şahsiyetleri ortadan kaldırmak istediğini belirtti ve şehitlerin izinde gideceklerini söyledi.

Demokratik Toplum Örgütleri Genel Birliği Eş Başkanı Nûr El Hisên ise, “Zelal Zagros arkadaşımız, Kürt halkının haklarının elde edilmesi ve kadınların özgürlüğü  için 30 yıldan fazla bir süre özellikle savaş alanlarında mücadele etti. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine inandı. Şehit direniş ve mücadele sembolüydü” ifadelerini kullandı. Uluslararası güçlerin işgalci Türk devletinin devrimcilere karşı işlediği suçlara karşı sessiz kalmasına tepki gösteren Nûr, suçluların cezalandırılması gerektiğini söyledi.