Zinar Reş ve Koçero Batman’ın taziye çadırı

Kobanê Kantonu’nda şehit düşen HPG gerillası Zinar Reş ve YPG komutanlarından Koçero Batman için kurulan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı.

Kobanê Kantonu’nda yüzlerce kişi, Metîna’da şehit düşen HPG gerillası Ednan Hemo (Zinar Reş) ile Türk devletinin Kobanê’de düzenlediği SİHA saldırısı sonucu şehit düşen YPG komutanlarından Koçero Batman’ın taziye çadırını ziyaret etti.

 Taziyede konuşan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi üyesi Emîne Îsmaîl, “Şehit Zinar, kanının son damlasına kadar ülkesi ve halkı için mücadele etti. Şehitlerimizin amacı belli. Biz şehitlerin annesi ve çocuklarıyız, Şehit Zinar ile diğer şehitlere layık olmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye belirtti.

Daha sonra söz alan PYD Meclis Üyesi Salih Nûh ise “Önder Öcalan’ın demokratik ulus fikri sayesinde, işgalci Türk devleti ve insanlık düşmanlarına karşı özgürlük kıvılcımını yaktık” dedi. Salih Nûh, Şehit Zinar ve Şehit Koçero’nun mücadelesi sayesinde bugün onurlu bir şekilde yaşadıklarını kaydetti.

Salih Nûh  konuşmasınışöyle sürdürdü:

“Bu çadır altında bir araya gelişimiz, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamamız şehitlerimizin sayesindedir. Kürt halkının düşmanları her türlü yönteme başvurarak irademizi kırmaya çalıştı. Fakat Şehit Zinar ve Şehit Koçero ile tüm yoldaşlarının mücadelesi bu planları boşa çıkardı.”

 Taziyede sık sık Önder APO ve gerillanın direnişini selamlayan sloganlar atıldı.