Êzidî Koordinasyonu, Êzî Bayramını kutladı

Êzidî Toplumu Koordinasyonu, Êzî Bayramını kutlayarak, "Ferman ve zulme en büyük cevap, örgütleme çalışmalarının yoğunlaştırılması, öz savunma ve ittifakların kurulmasıdır" dedi.

Êzidîlerin Êzî Bayramı’nı halen kamplarda ve büyük zulüm altında kutladığını belirten Êzidî Toplumu Koordinasyonu, özgürlük için Zeki Şengalilerin izinden mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Êzidî Toplumu Koordinasyonu, yazılı bir mesaj yayımlayarak Êzî Bayramını kutladı.

'MAM ZEKİ ŞENGALİ'NİN RUHU ZAFERİ GÖSTERİYOR'

Koordinasyonun mesajı şöyle:

“Êzidî toplumuna yönelik kirli hesap ve planlar sürdürülmeye devam edilmektedir. Karanlık güçler, Êzidîleri topraklarından koparmak ve statü sahibi olmalarını engellemek istemektedir. Ancak özgürlük ve onurumuz için mücadelemiz sürmektedir. Mam Zeki Şengali’nin amaç, vizyon ve ruhu, Êzidîlerin zafer yolunu garanti altına almaktadır.

Mevcut zorlu koşullara rağmen Erdoğan faşizminin tehdit ve saldırılarına karşı özgürlük mücadelesi yükseltilmelidir. Yürütülen mücadeleye paralel olarak Mam Zekî’nin toplumsal ve siyasi birlik karakteri hayata geçirilmelidir.

Mevcut ferman ve zulme en büyük cevap, örgütleme çalışmalarının yoğunlaştırılması, öz savunma ve ittifakların kurulmasıdır.

Bu vesileyle, Nobel ödülünü kazanan Nadya Murad’ı kutluyor ve bu ödülün Şengal’in özerkliğinin garanti altına alınmasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

Êzidî toplumunun, tüm halkımızın ve insanlığın Êzi Bayramını kutluyoruz.”