Avrupa aşırı sıcakların etkisi altına girdi

Avrupa’nın önemli bir kesimi yeniden aşırı sıcakların etkisi altında girdi. Bu kez kısa süreli ama yoğun olacak.

Batı Avrupa’nın genelinde hava sıcaklıklarının Perşembe günü bazı ülkelerde 37 derecenin üzerine bazı, bölgelerde ise 43 dereceye kadar varması bekleniyor. Aşırı sıcakların Cuma’dan önce düşmesi beklenmiyor.

Fransa’da başlayan kuraklığın daha da ağırlaşması beklenirken, Hollanda’da turuncu alarm verildi, Almanya, Belçika ve Birleşik Krallık’ta rekor sıcaklar bekleniyor.

Fransa’da neredeyse tüm bölgeler aşırı sıcakların etkisi altına girdi. Haziran sonunda ülkede hava sıcaklıkları 46 dereceye kadar çıkarak rekor kırmıştı. Paris’te Perşembe günü sıcaklıkların 41 dereceye çıkacağı tahmini yapıldı. En son 1947’de başkentte 40.4 derece sıcaklık kaydedilmişti. Sıcaklıklara karşı bir dizi tedbir de geliştirildi. 2003 yazındaki aşırı sıcaklarda Fransa’da 15 bin 200 kişi hayatını kaybetmişti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da serinleyecek alanlar oluşturuldu. Benelux ülkelerinde rekor sıcaklar bekleniyor. Yine Almanya’da Köln bölgesinde hava sıcaklıklarının 42 dereceye çıkacağı tahmininde bulunuldu.

Birleşik Krallık’ta da sıcaklıkların tarihi rekor kırması bekleniyor. Meteoroloji servisleri ülkenin güney doğusundaki Perşembe günü 37 dereceyi aşabileceğini bildiriyor.