Ayten Kordu, Licik'te konuştu: Buradaki suçun faili iktidardır

Licik'te (İliç) açıklama yapan DEM Parti Milletvekili Ayten Kordu, halk sağlığına zarar veren tüm maden işletmelerinin kapatılmasını istedi, "Burada bir suç işlenmiştir ve bu suç siyasal iktidarındır" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Meletî Çevre Platformu üyeleri ile 13 Şubat’ta toprak kaymasının yaşandığı Erzîngan’ın Licik (İliç) ilçesinde açıklama yaptı. “Yaşanan maden faciası ve ekokırım suçuna karşı ses çıkarıyoruz, İliç altın madeni kapatılsın” pankartının açıldığı eylemde, “Siyanür öldürür” ve “Fırat altından değerlidir” dövizleri taşındı.

Konuşmasına ilçeye girişlerin yasaklanmasına tepki göstererek başlayan Ayten Kordu, “Burada bir ekokırım var. Burada bir suç işlenmiştir ve bu suç siyasal iktidarındır. Ülkenin neresinde olursa olsun siyanür madenlerinin hemen kapatılması gerekiyor. Siyanür madenleri hem halk sağlığına hem toplum sağlığına zararlıdır. Uzun vadeli yol açtığı felaketler vardır. Bugün Anagol’dun yarattığı bu felaketi yaşıyoruz” dedi.

Meydana gelen çevre felaketinin Basra Körfezi’ne kadar uzanacak bir felaket olduğunu söyleyen Ayten Kordu, “Bu madenin, ne kadar uzun süreli bir tahribata yol açtığını meslek örgütleri belirtiyor. Biz de madenin kapatılmasını talep ediyoruz. İlgili önlem alınmadığı için bu doğa felaketi yaşanmıştır. Buna ilişkin mücadelemizi her yerden yükselteceğiz. Doğa talanına ilişkin, ekokırıma karşı derhal siyanürlü altın madenleri başta olmak üzere doğamıza, sağlığımıza zarar veren bütün işletmeler kapatılmalıdır” diye konuştu.

Ayten Kordu ve beraberindekiler, ilçedekilerle görüştü.