Boksör Özen: AKP tarafından hedef gösteriliyorum

Kürt Boksör Özen, AKP tarafından hedef gösterilmesi sonucunda, ailesine fiziki saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Başarılı Kürt Boksör İsmail Özen, bugün yaptığı yazılı açıklamada, bir olayda şiddete başvurduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Özen, "31 Ocak 2017 tarihinde Almanya'da yayın yapan bazı basın yayın kuruluşlarında hakkımda gerçeği tam ifade etmeyen haberler yayımlanmıştır. Bu haberlerde, 23.07.2016 tarihinde Hamburg’da yaşanan bir olayda şiddete başvurduğum iddia edilmektedir" diyerek, şunları anlattı:

"Olayı sebep ve sonuçları itibarıyla birbirinden koparan bir anlayışla verilen haber, yanlış anlaşmalara yol açmaktadır. Olay asıl olarak, AKP’ye destek vermeleriyle tanınan Türk ırkçılarının ablamın oğluna saldırmaları üzerine yaşanmıştır.  Saldıran değil, saldırıya uğrayan taraf olduğumuz halde kamuoyuna saldıran taraf olarak sunulmamız gerçeği yansıtmamaktadır. Zira saldırganlar kendi beyanatlarında bile saldırıyı önceden planladıklarını ifade etmişledir.

'TÜRK IRKÇILARINA HEDEF GÖSTERİLİYORUM'

Uzun süredir Türk devleti ve AKP hükümeti beni, ailemi ve yakın çevremi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), fundamentalist ve Selefi gruplara, AKP’nin tetikçi yapılanması olan ve haklarında Federal Başsavcılık tarafından soruşturma başlatılan Osmanlı Ocakları ve Türk ırkçılarına hedef göstermektedir. Sosyal medya üzeri çok sayıda tehdit almamla birlikte, bu tehditler olayın yaşandığı 23.07.2016 tarihinde aileme karşı fiziki saldırıya dönüşmüştür."

Boksör Özen, "Adı geçen olayda saldırıya karşılık kendimi ve ailemi kurumak zorunda kalmam, şiddeti esas aldığımı göstermez" diye ekledi.