Ekoloji Kurulu: Çetelerin yaptığı ağaç katliamına sessiz kalmayın

Ekoloji Kurulu, Türk devleti ve çetelerinin çevresel saldırılarına karşı hesap sorulmasını talep etti.

Türk devleti ve çeteleri tarafından 2018’den bu yana işgal edilen Efrin bölgesinde ağaç katliamı sürüyor. Efrin-Şehba Kantonu Ekoloji Kurulu, bu katliama karşı bir basın açıklaması yaparak uluslararası ve yerel kurumlara Türk devleti ve çetelerinin işlediği çevresel suçlara karşı sessiz kalmamaları ve suçlulardan hesap sormaları çağrısında bulundu.

Berxwedan Kampı’nda düzenlenen basın açıklaması, Efrin-Şehba Kantonu Meclis üyesi Şîlan Şêxo ve Ekoloji Kurulu Eş Başkanı Mihemed Şêx Osman tarafından Kürtçe ve Arapça olarak okundu.

Açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrin coğrafyasına yönelik çevresel saldırıları kınandı. "Çevre ve doğayı korumak herkesin görevidir, ancak işgalci Türk devleti ve çeteleri tüm dünyanın gözü önünde doğayı bilinçli bir şekilde yakıyor" denilerek, doğa katliamının suç olduğuna dikkat çekildi.

Efrin'in işgalinden bu yana, yarım milyondan fazla zeytin ağacının da aralarında bulunduğu milyonlarca ağacın kesildiği belirtilen açıklamada, doğaya verilen zararın büyüklüğü vurgulandı.