Ekonomik kriz tandırları yaktırdı

Colemêrg’te birçok aile, artan hayat pahalılığı karşısında ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için tandırda ekmek pişirmeye başladı.

Ekonomik kriz nedeniyle un ve ekmeğe yapılan zamlardan dolayı yurttaşlar tandır ekmeği pişiriyor. Colemêrgli Emine Tekçe, ekmek fiyatının çok yüksek olduğu için tandırda ekmek pişirdiklerini söyledi.


Yüksek enflasyon sonucu gıda ürünlerine yapılan yeni zamlar nedeniyle yurttaşlar da tedbirlerini almaya başladı. Ekonomik kriz nedeniyle şehirde yaşayanlar da tandırda ekmek pişirmeye başladı. 2023’te Colemêrg’te ekmek 7 TL, çörek 10 TL, 50 kilogram torba un ise 650 TL’den satılıyordu. Gıda ürünlerine yapılan zamlarla birlikte önümüzdeki günlerde un ve ekmek fiyatının daha da yükseleceği belirtiliyor.

Colemêrg merkezde yaşayan Emine Tekçe, ekmek fiyatının yüksek olması nedeniyle evinde kurduğu tandırda ekmek pişirmeye başladı. Komşularının ve akrabalarının yardımıyla ihtiyaçları olan ekmeği kendi evlerinde pişiriyor. Nenesinin ve annesinin de tandırda ekmek pişirdiğini belirten Tekçe, “Kent merkezinde yaşadığımız için tandır ekmeğini pek pişirmezdik. Ekonomik krizle birlikte daha önce büyüklerimizden öğrendiğimiz tandırda ekmek pişirmeye yöneldik. Fırında ekmek almak daha pahalı ama tandırda ekmek pişirmek daha ucuza geliyor” dedi.