Fransa'nın iklim politikasına karşı kampanyaya rekor katılım

Fransa’da devletin küresel ısınmaya karşı yeterince mücadele etmediği suçlamasıyla başlatılan imza kampanyasına rekor düzeyde katılım sağlandı.

Devletin küresel ısınmanın yol açacağı iklimsel değişikliklerin önlenmesi konusunda yeteri kadar çaba sarfetmediği için başlatılan imza kampanyasına şimdiden 1,5 milyon kişi imza attı. ‘Devleti harekete geçmeye zorlamayı’ amaçlayan imza kampanyasını Nature et l’Homme Vakfı, Greenpeace France, Notre Affaire à Tous ve Oxfam France adlı kuruluşlar başlatmıştı.

Kampanyayı aralarında iklimsel değişikliklere dikkat çeken ‘Demain (Yarın)’ filminin yapımcısı Cyril Dion ile bu yıl içinde hükümetin iklim politikalarını eleştirdiği için istifa eden eski Çevre ve Ekolojik Dönüşüm Bakanı Nicolas Hulot’un da olduğu çok sayıda tanınmış isim de imzaladı.

Kampanyanın düzenlendiği siteye sadece Salı ve Çarşamba günü 1 milyon 250 bin kişinin ziyaret ettiği de verilen bilgiler arasında. Haber yayına hazırlandığı sırada imzacı sayısı 1 milyon 510 bini aşmıştı.

Oxfam France Genel Başkanı Cécile Duflot bir online imza kampanyasında ilk kez bu denli yüksek bir katılıma ulaşıldığını söyledi. Eski Çevre Bakanı Nicolas Hulot ise, kampanyaya katılımın devlete ‘artık daha net tavır takınılması’ talebinin iletildiğinin altını çizdi.

İmza kampanyası metninde hükümetin ‘asrın meselesi’ olarak adlandırılan küresel ısınmaya karşı acilen ve net önlemlerle harekete geçmesi isteniyor. Kampanya metninde Fransız yargısına da çağrı yapılarak, Hollanda, Kolombiya ve Pakistan gibi ülkelerde çevre ve iklime verilen zararların mağdurlarının yargıda haklı bulundukları hatırlatılıyor.