Gerilla Sarîna’nın mücadelesi…

Gerilla Sarîna Şervan, şehit düşmeden önce yaptığı değerlendirmede PKK yaşamına ilişkin şunları belirtiyor: "Dünyaya bir kez daha gelsem yine Rêber Apo'nun felsefesi temelinde mücadele ederdim."

Asıl adı Mehnaz Hesen Xeleflo olan Sarîna Şervan, 1997 yılında Doğu Kurdistan'ın Maku şehrinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Kana susamış düşmanın saldırılarına rağmen Sarîna'nın ailesi Kürt kültüründen vazgeçmedi. Bu durum Sarîna'nın kişiliği üzerinde olumlu etkiler bıraktı.

Sarîna Kürt kültüründen kopmadan büyür. Bu nedenle İran rejimi sisteminde büyümesine rağmen rejim sistemini kabul etmez. Sarîna büyüdükçe ve bilinçlendikçe daha fazla çelişki yaşar ve arayışları başlar. İran rejiminin özellikle kadınlara ve Kürt halkına yönelik zulmünü kabul etmeyen Sarîna, 2012 yılında Özgürlük Hareketi'ni tanır.

Arayışlarına cevap bulacağı ve mücadele edebileceği yeri gerilla saflarında görür. Bu nedenle 2014 yılında yönünü Kurdistan dağlarına verir ve gerilla saflarına katılır. Aynı yıl Xakûrkê'de eğitim alan Sarîna, yıllarca birçok alanda mücadele eder. Özgürlük yolculuğunda birçok savaşçı ile tanışan Sarîna, PKK'deki yoldaşlık ilişkisinden çok etkilenir. Sarîna, yaptığı değerlendirmede PKK'deki yaşama dair şunları dile getiriyordu: "Keşke PKK yaşamını daha önce tanısaydım ve katılsaydım. Özgürlük alanlarında bir gün bile olsa daha fazla mücadele etseydim. Ama dünyaya bir kez daha gelsem ve bu fırsatı yakalasam yine Rêber Apo'nun felsefesi temelinde mücadele eder ve özgür yaşamı seçerdim. Bu onurlu yaşam ve özgürlük için bütün bedelleri göze alırdım."

EN ZORLU ALANLARDA GÖREV ALDI

Tüm zorluklara karşı mücadelesinden taviz vermeyen Sarîna, 'Bir lokma, bir hırka' felsefesi ile birçok alanda iradeli bir şekilde direnişini sürdürür. En zorlu alanlarda görev almak ve savaşmak için öneride bulunuyor. Sarîna amaç ve hedefleri temelinde 2017 yılında eğitim alanlarına gider. Şehit Beritan Akademisi’nde kendini geliştirir ve hayatın her alanında mücadele edecek düzeye ulaşır. Güçlü, kararlı ve iradeli bir şekilde mücadelesini daha da yükseltir.

Direnişçi Sarîna, askeri alanda da kendini geliştirir ve kadın ordusunda öncülük yapacak bir düzeye gelir. Kendini Bakur alanı için öneren gerilla Sarîna, yönünü Serhat bölgesine verir. Bakur'da attığı her adımda düşmanı yakından takip eden Sarîna, her şahadet sonrası daha fazla öfkelenir ve intikam duygularıyla düşmana yönelir.

Zafer bayrağı tüm zorluklara rağmen bir adım daha yükseltiyor ve devrimci halk savaşında misyonunu yerine getiriyor. 8 Haziran 2020'de düşman tarafından pusuya düşürülen Sarîna, 3 arkadaşı ile birlikte tarihi bir direniş sergileyerek tuzaktan kurtulurlar. Bu sırada düşman çok sayıda askerle bölgede büyük bir operasyon başlatır. Düşmanın alana kolay kolay girmesine izin vermeyen Sarîna ve 3 yoldaşı son mermilerine kadar savaşarak ölümsüzler kervanına katılır.