Licik'teki işçi katliamına karşı 8 kentte suç duyurusu

Ekoloji örgütleri, 8 kentte Liçik'te 9 işçinin katledildiği faciadaki sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erzingan’ın Liçik ilçesindeki Anagold şirketine ait altın madeni sahasında 13 Şubat günü öğlen saatlerinde meydana heyelan sonucu 9 işçi toprak altında kalmış, başlatılan kurtarma çalışmaları ise günler sonra sonlandırılmıştı. Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu'nun çağrısıyla harekete geçen ekolojist örgütleri ve aktivistleri, faciada sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ekolojistler İzmir, Aydın, Muğla, Artvin, Adana, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul olmak üzere 8 kentteki 18 adliyeye giderek suçu duyurusu dilekçelerini savcılıklara verdi.

İzmir’de, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) üyeleri tarafından verilen dilekçelerin teslimi öncesinde İzmir Adliyesi önünde dernek yöneticisi Derya Lim tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ekokırım, doğanın katledilmesi, gelecek kuşakları da etkileyecek şekilde, ağır ve telafisi mümkün olmayan doğa tahribatı, yani ekolojik yıkımdır" dedi.

Adana Ekoloji Platformu üyeleri de suç duyurusunda bulundukları Adana Adliyesi önünde açıklama yaptı. Platform yöneticisi Avukat Tugay Bek, "Sadece şirket yetkilileri değil, ölüm madeninde işletme ve kapasite artırımına onay veren siyasiler, mülki amirler de yargılanmalıdır” dedi.