GÖRÜNTÜLÜ

MAK: Gever’de işgalci polislerle saatlerce çatıştık

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 9 Ekim komplosu ve tecride karşı Gever’in bir çok mahallesinde “işgalcilerle çatıştıklarını” ve “çok sayıda işgalcinin yaralandığını” bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “Milislerimiz 9 Ekim günü akşam saat 20:00 de Gever’e bağlı Eski Kışla, Taxa Şehit Rojvan, Taxa Şehit Mizgin, Taxa Şehit Herekol ve Taxa Şehit Fermandar Serdar mahallelerinde Önder Apo için alanlara çıktı” dedi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “Barikat kuran milislerimize işgalciler TOMA ve Akrep tipi araçlar ile saldırıda bulundu. İlk olarak mahallelere giren zırhlı araçlar sabotaj taktiği ve el yapımı patlayıcılarla hedef alınarak işgalci polisler geri püskürtüldü.

Saat 21:20 sıralarında Eski Kışla mahallesinde bulunan 75. Yıl Polis Merkezi, iki defa el yapımı bombalar ile vuruldu. Karakol binasını terk eden işgalciler, tekrar mahalleye saldırmak istedi. Bu sırada milislerimiz el yapımı patlayıcılar ile, akrep tipi zırhlı aracı vurdu ve araç arızalanarak geri çekilmek zorunda kaldı. Milislerimiz ve işgalciler arasında bir çok noktada, 3 saat boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Milislerimiz saldırılara el yapımı patlayıcı, havai fişek ve ses bombaları ile direndi. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda işgalci yaralanırken, çok sayıda zırhlı araç darbelendi. Milislerimiz daha sonra güvenli bir şekilde geri çekildi.”

MAK, “Önder Apo’ya karşı gerçekleşen uluslararası 9 Ekim komplosunun 27. yılında, komplocu ve işgalcilere karşı tüm yurtsever halkımızı, tarihi İmralı direnişi ile bütünleşmeye ve faşizmi yok etmeye çağırıyoruz” diye ekledi.

Açıklamada, “Eylemlerimiz ile komplocuları kınıyor, tarihin en görkemli direnişini gösteren Önder Apo’yu ve kahraman şehitlerimizi selamlıyoruz. Kürt halkına soykırımı dayatanlar bilsin ki, Bizden başka başaran olmayacak; çünkü biz, her biri uğruna kıyametler koparılacak annelerden doğduk” diye belirtildi.