'Oğlumun kesilmiş elini bana getirdiler!'

İki yıl DAİŞ zulmü altında yaşayan Minbic'te atılan her adımda bir hikaye ile karşılaşılır. Kafası kesilenler, recim edilenler, binalardan atılanlar, kurşuna dizilenler, elleri kesilenler vb. birçok yaşanmış acı hikaye var burada.

Bu hikayelerden biri, 9 çocuk annesi Semire Ali'nin eli kesilen oğlunun hikayesidir. Ali’nin 20 yaşındaki oğlu hırsızlık yapıyor diye yakalanıp sonra da eli kesilerek annesine veriliyor. DAİŞ Minbic'ten çıkarılınca da oğlunu yanlarına alıp gidiyorlar. 

'DAİŞ'Lİ ABLAMIN OĞLU İHBAR ETTİ...'

Semire Ali’nin Ahmet Hacı Osman adında 20 yaşındaki oğlu DAİŞ tarafından 11 arkadaşı ile hırsızlık yapıyorlar diye yakalanıyor. Oğlunun arkadaşlarının ailesi DAİŞ’ten para karşılığında çocuklarını serbest bıraktırıyor. Semire Ali’nin oğlu Ahmet ise ellerinde kalıyor. Semire Ali, oğlunun yakalanmasına DAİŞ’e katılan ablasının oğlu Ebu Ali Ensari'yi sorumlu olarak görüyor.

Semire Ali oğlunun başından geçenleri şöyle anlatıyor:

"Oğlumun mahallede birkaç arkadaşı oldu. Mahallede herkes oğlum için artık hırsız diyordu. Çok zoruma gidiyordu. Artık eve gelmiyordu. Babasına 'git, oğlumu getir' dedim. Babası gidip getiremedi eve. DAİŞ arkadaşlık yaptığı grupla birlikte yakaladı. Oğlum için söylenen hırsızlık yapıyor sözleri doğru mu değil mi bilemiyorum. DAİŞ’li ablamın oğlunun ihbarı üzerine DAİŞ onu yakaladı. Oğlumun peşine düştüm. Hırsızlık yaptığı için sağ elini keseceklerini söylediler bana. Onların yanına gittim, ellerinde olduğunu kabul ettiler. Elini keseceklerini söylediler. Ben de en azından yaşar diye düşünerek, elinin kesilmesinden bir şey olmaz diye düşündüm. Tekrar yanlarına gidip oğlumun ne yaptığını öğrenmek istedim. Beni dışarı çıkardılar. Zaten hiç görüştürmediler, bu gidişimde de beni çıkardıktan sonra kapıda bana 'onun hakkında şimdi hiçbir şey söylemiyoruz' dediler. 2-3 gün sonra kapımı çaldılar. Kim o dediğimde 'oğlun Ahmet' dediler. Ben o zaman oğlumu ya öldürdüler ya da başına bir şey geldi diye düşündüm.”

'OĞLUMU SAĞ ELİ KESİLMİŞ HALDE GÖRDÜM'

Semire Ali, yeniden kapıya gelen DAİŞ çetelerinin eşini sorduğunu belirterek, devamla şunları anlattı: “Eşimi sordular. Ben de babası öbür odada oturuyor, buyurun dedim. O anda oğlumu sağ eli kesilmiş bir şekilde gördüm. O esnada kendimi kaybettim ve 'Allah belanızı versin. Allah bizi sizlerden kurtarsın' diye bağırdım. Eğer hırsızlık yapmış olsa bile, daha kötü bir şey yapmış olsa bile bu şekilde cezalandırılmamalıydı dedim. Onlar da bana 'git, şikayetçi ol' dediler. Kime şikayet edebilirim ki?”

'KÜRT GÜÇLERİ BİZİ KURTARDI'

Semire Ali, son olarak şunları söylüyor:

"Kürt güçleri, QSD güçleri Minbic'e gelip onların buradan çıkarıp attılar. Yeniden bize ruh geldi. QSD ve Kürt güçleri geldiğinden onlar çekip gitti. Yani buradan çıkarıldılar. Giderken oğlumu da beraber götürdüler. Gittikleri günden beri oğlumdan herhangi bir haber almadım. Belki de şimdi öldürmüşlerdir. Ancak ne olursa olsun benim gözüm hep oğlumun yolunda olacak. Bir gün çıkıp gelecek diye bekliyorum."