Reqa’da at biniciliği eğitimi

Reqa’nın DAİŞ’ten kurtarılması ardından 2021’de restore edilen Firusiye At Binicilik Kulubü, 150 ata ev sahipliği yapıyor. 10-45 yaş aralığındaki bireylere binicilik eğitimi veriliyor.

Reqa kentinin işgal ve savaşta yerle bir olması nedeniyle safkan Arap atlarının hayranları ve sevenleri, özgürleşen Reqa’da binicilik kulübünde bir araya geliyor. Ayrıca zaman zaman düzenlenen yarışmalara katılmak üzere profesyoneller tarafından yetiştiriliyorlar.


Binicilik Kulübü, DAİŞ’in Reqa’yı kontrol altına almasıyla tamamen ortadan kaldırıldı. Reqa’nın 20 Ekim 2017’de özgürleştirilmesinden sonra DAİŞ döneminde spordan mahrum kalanlar, spor yapmaya başladı. Binicilik Kulübü, 2021’de Gençlik ve Spor Komitesi işbirliğiyle yenilendi. Firusiye At Biniciliği Kulübü, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar at biniciliği eğitimleri vererek binicilerin becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda deneyimli binicilere de farklı program ve etkinlikler düzenleyerek keyifli ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyor.

EN BÜYÜK BİNİCİLİK KÜLÜBÜ

Reqa’daki Firusiye At Binicilik Kulübü Sorumlusu Mihemed El-Hesen, Kuzey ve Doğu Suriye’nin en büyük binicilik kulübü olduğunu belirterek, “Kulüpte 150 at bulunuyor ve eğitmenlerin de içinde olduğu 30 personel yer alıyor. Her yıl Suriye genelinde 400 at binicisiyle turnuva yapılıyor. 10 ila 45 yaş arası bireylere eğitim veriliyor. Bu yılki turnuva için de 15 at özel hazırlandı” dedi.

ATLARIN BAKIMI ÖZEN İSTİYOR

Mihemed El-Hesen, atların bakımına ilişkin ise şunları dile getirdi: “Atların sağlığı için düzenli olarak veteriner kontrolü yapılmalı ve gerekli aşılar zamanında uygulanmalıdır. Ayrıca atların beslenmesine de özen gösterilmelidir. Doğru ve dengeli bir beslenme programı, atların enerji seviyelerini korur ve sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlar. Atların bakımı da önemli bir konudur. Atların tüyleri düzenli olarak taranmalı, ayakları temizlenmeli ve tırnakları düzenli olarak kesilmelidir. Ayrıca atların barınma koşulları da önemlidir. Atlar için uygun bir barınak sağlanmalı ve rahat etmeleri için uygun bir ortam oluşturulmalıdır.”

TURNUVALAR İÇİN HAZIRLAR

Suriye ve Ortadoğu genelinde turnuvalara dahil olmak için hazır olduklarını dile getiren El-Hesen, şunları ekledi: “Eğer siz de atlarla vakit geçirmeyi, doğayla iç içe olmayı ve binicilik sporunu öğrenmeyi istiyorsanız kulübümüze katılabilirsiniz. Profesyonel eğitmenler eşliğinde at binme tekniklerini öğrenerek, keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.”