Strasbourg’da ‘Şehit Erdal Welat’ gençlik meclisi kuruldu

Fransa’nın Strasbourg kentinde Ciwanên Azad Şehit Erdal Welat gençlik meclisini ilan etti.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir araya gelen Ciwanên Azad üyeleri “Bi tolhildana fedaiyan, ber bi azadiya Rêber Apo” şiarıyla birinci kongresini gerçekleştirdi. Kürt gençleri kongrede ‘Şehid Erdal Welat’ adıyla meclisini ilan etti. 

Meclise, Avrupa’dan gerilla saflarına katılan ve 2015 yılında Şengal’i özgürleştirme hamlesinde yaşamını yitiren Erdal Welat kod adlı Salman Talan’ın ismi verildi.

Meclis kuruluş kongresi tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından 3 kişilik divan ve gündem maddeleri belirlendi. Ciwanên Azad Strasbourg adına açılış konuşması yapan Cihan Welat, KDP’nin Şengal’e yönelik saldırısını değerlendirdi.

Siyasal süreç değerlendirmesi ardından, delegeler örgütsel durumu değerlendi. Kongrede komite, komün ve meclis işleyici delegelere anlatıldı. Ardından seçime giden delegeler, 25 kişiden oluşan Şehid Erdal Welat gençlik meclisini ilan etti. 

Kongrede Kürdistan gençliğin direnişini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın gençliğe dönük yaptığı değerlendirmelerden hazırlanan sinevizyon izlendi. Kongre daha sonra müzik dinletisi ile devam etti. Kuruluş kongresi gençlerin halay çekmesi ve atılan sloganlarla “Şehid Namirin“, “Bijî Serok Apo“,“Bijî berxwedana YPS, YPS-JIN” sona erdi.