Teksas tarihinin en büyük orman yangınıyla karşı karşıya

Saniyede iki futbol sahası hızında ilerleyen yangın, iki kişinin ölümüne ve 509 bin 800 hektardan fazla alanın küle dönmesine yol açtı.

Tarihinin en büyük yangınlarından biriyle karşı karşıya kalan ABD'nin Teksas eyaletinde 2 kişi hayatını kaybetti. İtfaiyeciler, beklenen şiddetli rüzgarlar nedeniyle durumun hafta sonu boyunca kötüleşmesinden endişe ediyor.

Teksas kamu güvenliği departmanından bir yetkili tarafından Cuma günü yerel medyaya yapılan açıklamaya göre, Stinnet kasabasında evinin yanması sonucu 83 yaşındaki bir kadın ile Smokehouse Creek'te Perşembe günü aracı alevlerle çevrili kaldığında ciddi şekilde yaralanan 44 yaşındaki bir başka kadın yaşamını yitirdi.

Orman Dairesi'nin son raporuna göre, toplam 509 bin 800 hektar orman yangınlarda kül oldu. Yangında şimdiye kadar sadece 23 hektarlık bir kısım kontrol altına alındı.

İtfaiyeciler, şu an sıcak ve kuru bir iklimin hakim olduğu bölgede beklenen rüzgarlar nedeniyle durumun hafta sonu boyunca kötüleşmesinden endişe ediyor.

CNN'den meteorolog Chad Myers'a göre, yangın saniyede iki futbol sahası hızında ilerliyor.

ABD’nin ve Kanada'nın birçok şehri şubat ayında rekor sıcaklıklar yaşadı, hatta bazı kentlerde yaz sıcakları bile görüldü. Uzmanlara göre, El Niño olayının yanı sıra iklim değişikliği de bu duruma neden oluyor.