Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Trump çevre politikasını ‘kömür dostu‘ Pruitt’e bırakıyor

8 Kasım’da ABD başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump’ın iklim politikasına yönelik çekinceler devam ederken, yeni başkanın yaptığı bir atama endişeleri daha da arttırdı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) çevre politikalarından sorumlu olacak Ulusal Çevre Koruma Dairesi (EPA) başkanlığına Scott Pruitt’in getirileceği duyuruldu. Oklohama Eyalet Adalet Bakanı olan Pruitt’in dün Donald Trump’la görüşmesi sonrasında yeni ABD yönetiminin iklim politikasından duyulan endişeler de arttı.

New York Times’da yer alan bir haberde, Scott Pruitt’in uzun yıllardır iklim araştırmalarına karşı ‘şüpheci’ yaklaşımlarıyla öne çıkan bir isim olduğu hatırlatıldı. Pruitt’in ayrıca ülkedeki kömür enerjisi şirketleriyle iyi ilişkiler içerisinde olduğuna dikkat çekildi.

Scott Pruitt’in ABD Başkanı Barack Obama tarafından hayata geçirilmek istenen ‘Clean Power Plan adlı projenin en önde gelen karşıtlarından olduğu basında yer alan diğer bilgiler arasında. Pruitt’in daha önce bu plan hakkında ‘Kömüre karşı savaş yürütülüyor’ şeklinde eleştirdiği de biliniyor.

Cumhuriyetçi Parti’den başkan seçilen Donald Trump, Obama tarafından imzalanan ve onaylanan Birleşmiş Milletler İklim Anlaşması’nı yürürlükten kaldıracağı vaadinde bulunmuştu.